Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koriste novac iz eurofondova

Tri hrvatske županije već imaju urede u Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Hrvatska čeka ulazak u Europsku uniju, njezine Regije već su zakoračile u sjedište europske moći. U Bruxellesu su urede otvorile Osječko-baranjska, Istarska i Varaždinska regija. Cilj im je kvalitetnim projektima natjecati se za novac iz pretpristupnih fondova.

Ured osječko-baranjske županije u Briselu otvoren je prije četiri godine. Iz razvojne agencije Slavonije i Baranje poručuju - pogodak je to u sridu. 'Bilježimo više od 177 projekata ukupne vrijednosti 64 milijuna eura. Do kraja ove godine očekujemo potpisivanje još 4 projekta vrijednih 4 i pol milijuna eura', ističe dr. sc. Stjepan Ribić, direktor regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

Istra je prva hrvatska regija koja je u Briselu otvorila svoj ured. Petnaestak ljudi marljivo radi na privlačenju novca, ulagača i projekata na hrvatski poluotok. Iz fondova su zasad povukli 39 milijuna eura. 'Radili smo na tome da budemo vrata Istre u Europi, i vrata za Europu prema Istri', kaže Dino Babić iz Istarskog ureda u Bruxellesu.

U Bruxellesu je sjedište 1.300 najvećih multinacionalnih svjetskih kompanija. Svoje urede tamo je otvorilo više od 300 regija iz cijele Europe. Unatoč recesiji proračun Unije za regionalni razvitak izdašan je - čak 450 milijuna eura. Veselog je tona Hrvatska pjesma u Europi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene