Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ionako dajemo previše'

Trgovci i lovci ogorčeni zbog najave poreza na oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvodi se i porez na vatreno oružje. U Hrvatskoj ima preko 300.000 komada oružja, najviše pištolja. Ova vijest najviše je pogodila lovce kojih ima oko 50.000.

Hici će uskoro biti skuplji. Ogorčeni su i trgovci. Kažu da i sada s trošarinama, PDV-om i carinom - izdvajaju velik iznos državi.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Ilustracija odstrijela srne Ima i pomagača Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci

'Mislim da je to smiješno, da je to veliki presedan. Znači praktički lovac jednu pušku kupuje sebi - jednu državi', kaže trgovac Marijan Dravinac.

>> Đurović: Uvedite i porez za debljinu; Lučin: Možda bi trebali uvesti i porez na glupost

U Hrvatskoj je registrirano 307.447 komada vatrenog oružja. Najviše pištolja - 104.900 komada. Novim, jednokratnim paušalnim porezom država planira ubrati do 150 milijuna kuna.

'Po meni je to sasvim besmislena odluka i krivi smjer u kojem ide Vlada. Ali je to jasan dokaz i još jedna potvrda da se država nalazi u krizi', smatra vještak za oružje Dubravko Gvozdanović koji se profesionalno bavi streljaštvom. Oružje u Hrvatskoj je, kaže, bespotrebno shvaćeno negativno. 'Legalni posjednici vatrenog oružja ne čine nikakvo zlo niti čine kaznena djela. Problem je ilegalno tržište i oružje na tom ilegalnom crnom tržištu. To je problem ove države'.

Jer 95 posto kaznenih djela učine ilegalni posjednici oružja. Sidejom novih nameta prvi je pred Sabor izašao SDP-ov Šime Lučin, a Hrvatska će po ovom porezu biti jedinstvena u regiji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene