Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A bili su suradnici

Trenutak u kojem je Plenkoviću zadrhtao glas: ''Božo, ove tri i pol točke''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je premijer Andrej Plenković u Saboru branio svog ministra financija Zdravka Marića o čijem se nepovjerenju danas razgovara, predsjedniku Sabora Boži Petrovu pokušao je pokazati dokument zahtjeva SDP-a.

Dok je Plenković izlagao, Petrov je komunicirao s jednim od zastupnika, pri čemu se premijer okrenuo prema njemu držeći dokument.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

''Ne možete dragi kolege iz Mosta, sjediti u Vladi i kao gladijatorima u Areni, uživo, na televiziji, reći kolegi koji sjedi s vama, koji se dnevno trudi da hrvatski BDP raste, da javni dug bude manji, da proračunski manjak nikad ne bude manji, da nam kreditni rejting bude stabilan, a onda tom istom čovjeku u trenutku kada Vlada usvaja dokument koji kaže očitavanje o ove tri i pol točke (okrenuo se prema Petrovu pokazujući dokument), Božo, ove tri i pol točke'', rekao je Plenković.

Na to mu je Petrov hladno odgovorio: ''Molim Vas da nastavite, da ne pravite komediju''.

''Nema tu komedije'', kazao je Plenković te nastavio: ''Ovo je ozbiljna politika i ključan trenutak oko kojeg svi moraju znati o čemu se radi. Dakle, u trenutku kada se očitujemo o zahtjevu SDP-a, kolege u Vladi na pitanje tko je za, tko je suzdržan, tko je protiv, demonstrativno dignu ruku i kao u areni gladijatorima pokažu prst dolje. Čovjeku s kojim bi trebali ići u boljitak Hrvatske. To se, draga javnosti, dragi kolege i kolegice, dogodilo'', rekao je Plenković.

Kako je to izgledalo možete pogledati u priloženom videu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene