Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad burnije u Saboru

Trenutak kad je Petrov popustio: "Podnosim ostavku, hvala na suradnji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov podnio je ostavku na mjesto predsjednika Sabora nakon čega je na njegovo mjesto sjeo potpredsjednik Željko Reiner.

"Poštujem utvrđeni dnevni red, ali prije nego pređemo na sljedeće točke želim se obratiti zastupnicima i građanima. Glasovanje o povjerenju ministru Mariću pokazalo je da ne postoji parlamentarna većina i očigledno imamo krizu u Hrvatskoj, krizu je izazvao premijer Andrej Plenković jer je štitio ministra koji je morao znati što se događa u Agrokoru'', rekao je Petrov.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se Vlada GONG prijavio kršenje izborne šutnje Božo Petrov Gost Dnevnika Nove TV Božo Petrov objavio s kim će Most na izbore te oštro komentirao aferu u HEP-u: "Građani su ispali ovce. Očekujem smjenu Uprave, dosta je pljačke"

Zatim je objavio da podnosi ostavku što je popraćeno pljeskom.

"Ne mogu više obnašati ovu časnu dužnost i mislim da su jedino rješenje novi izbori što je i volja građana. Hvala vam. Zahvaljujem i građanima na povjerenju. Nastavit ću se i dalje boriti za interese hrvatskih građana u kojem neće biti kulta velikog vođe", kazao je Petrov.

Predsjedanje sjednicom nastavio je Željko Reiner iz HDZ-a. ''Ja sam ovaj čas sjeo ovdje samo da vas zamolim da napravimo stanku kako bi se stranke mogle konzultirati oko izvanrednog dodađaja koji se upravo dogodio'', rekao je Reiner.

''Molim Vas da se dignete i napustite stolicu na koju ste sjeli protivno Ustavno. Vi nemate legitimet. Udaljite se s mjesta kojeg ste neopravdano zauzeli'', kazao je Peđa Grbin iz SDP-a Reineru.

Saborski klubovi potom su zatražili stanku. Reiner je odredio stanku od 30 minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene