Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže smjene

'Trenutak istine' : Prosvjed nezadovoljnih ribarskih udruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri udruge profesionalnih ribara, 'Naše more' iz Kaštela, 'Mare Croaticum' iz Umaga i 'Istarski ribar' iz Pule, održat će koordinirani prosvjed.

Ribari su nezadovoljni odnosom ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja prema teškoćama ribara. Prosvjed će se, pod geslom 'Trenutak istine', održati istovremeno na devet mjesta: u Splitu, Šibeniku, Zadru, Rabu, Krku, Malom Lošinju, Rijeci, Umagu i Puli. Prosvjed počinje u 12 sati.

Pročitajte i ovo Mario Radulić, zapovjednik broda čudo usred mora Dramatično spašavanje usred Pacifika: Hrvati pronašli dva izgubljena ribara, plutali su čak 500 kilometara od otoka Slika nije dostupna Udruge ribara najavili prosvjed 'Ustrajat ćemo na prosvjedima neovisno o trajanju'

>> Ribari tvrde: Razgovori više nemaju nikakvog smisla

Predstavnici ribarskih udruga najavili su da će tražiti ostavku državnog tajnika u minstarstvu Tončija Božanića jer ga smatraju izravno odgovornim za krizu ribarstva. Zahtijevati će proglašenje gospodarskog pojasa te da se zajamči cijena plave nafte od četiri kune po litri, te izraziti nezadovoljstvo pravilnicima za povlastice, gospodarski ribolov i očevidnike.

Jučer su se predstavnici dvaju ministarstava sastali su se u Zadru s predstavnicima Udruge profesionalnih ribara 'Naše more'. Predsjednik Udruge profesionalnih ribara 'Istarski ribar' Radovan Simić kazao je kako osobno smatra da razgovori više nemaju nikakva smisla. Dodao je da su se svi oglušili kada su ribari tražili sastanke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene