Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metković i dalje živi u neizvjesnosti

Trebat će najmanje 10 dana da se život vrati u normalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobre vijesti napokon stižu iz Metkovića gdje je razina Neretve u opadanju.

Izvanredno stanje obrane od poplava i dalje je na snazi za Ploče, Metković, Opuzen i Kulu Norinsku. Vodostaj Neretve i dalje je u padu, pa je tako u 19 sati u Metkoviću iznosio 384 centimetra, a u Opuzenu 255 centimetara, s tendencijom daljnjeg pada. Razina mora na ušću Neretve spustila se na 77 centimetara.  Sve raspoložive snage sustava zaštite i spašavanja su i dalje aktivne i čine sve što je u njihovoj moći da održe stanje u dolini rijeke Neretve pod kontrolom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodostaj Neretve u padu Metković: Voda ulazi u okućnice Slika nije dostupna Smanjuje se broj spasilačkih ekipa Neretva i Lika se smiruju, Sava raste

Puno manja je poplavljena površina i rijeka Norin se ponovno počela ulijevati u Neretvu zbog čega će se situacija poboljšati i na desnoj strani Neretve gdje je razina vode također već počela opadati.

>> VIDEO: 'U zraku miris katastrofe, očevi djecu nose na ramenima'

>> VIDEO: Zmije bježe na stabla, smeće pluta Neretvom

Vlada Republike Hrvatske poslat će gradu Metkoviću milijun kuna čemu su se Metkovci jako obradovali. Treba im novac za nabavku namirnica, za nove čizme, kao i za gorivo jer pumpe neprestano rade.

'S gradonačelnikom Jambom sam svaki čas u kontaktu i ljudima osim riječi treba pomoći i novcem, a siguran sam da će im Jambo pomoći na terenu', kazao je ministar poljoprivrede Božidar Pankretić.

Neizvjesnost još traje

Evakuacija djece, starih i nemoćnih s desne obale Metkovića trajala je cijeloga dana, a na desnoj obali Neretve ništa ne funkcionira. Poplava srećom nije odnijela nijedan ljudski život, ali neizvjesnosti ima napretek.

Trebat će vremena da sva voda ode iz Metkovića i sigurno se u sljedećih 10-ak dana život neće normalizirati, a možda će trebati i više.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene