Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komemoracija za Gordana Čačića

'Trebali smo razmjenjivati božićne čestitke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom pogibije državnog tajnika Ministarstva obrane, general-bojnika Gordana Čačića u Domu Hvatske vojske održana je komemoracija u nazočnosti članova obitelji, visokih državnih dužnosnika, djelatnika Ministarstva obrane i Glavnog stožera te brojnih suboraca i prijatelja.

Među njima su bili i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks i ministar obrane Branko Vukelić.

Pročitajte i ovo Općinski kazneni sud u Zagrebu Nasilje Stigla presuda: Djelatnik MORH-a udario izvanbračnu suprugu nakon čega je glavom lupila u štok Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta moderni centar VIDEO FOTO Pogledajte kako će izgledati privremeni Sabor: Plenković je zgradu ranije nazvao velebnom

Načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić podsjetio je da je Gordan Čačić dragovoljac još od 1990. godine kao zamjenik zapovjednika samostalne Podsusedske satnije pokazao odlučnost u obrani Domovine kada je Zagrebu prijetio udar oklopnih postrojbi tadašnje JNA. Čačića je ocijenio kao čvrstog i iskrenog generala Hrvatske vojske.

Ministar obrane Branko Vukelić rekao je da bi u ovo vrijeme, da nije bilo tragedije, s Čačićem razmjenjivao božićne čestitke. Naglasio je kako je njihovom zajedničkom radu iz Čačića izbijala energija, ali i samozatajnost dodavši da će svima u MORH-u nedostajati. 

>> Za Čačićevu smrt nije kriv talijanski skijaš?

Na komemoraciji u MORH-u pročitan je Čačićev životopis dok su se u pozadini nizale fotografije i video isječci iz generalova života, a ispred svečane pozornice izložena su njegova odličja. Čačić je za dva dana trebao slaviti rođendan, iako u njegovim dokumentima stoji da je rođen 1. siječnja 1961. godine, zapravo je rođen na Božić 1960.

Pokop državnog tajnika u Ministarstvu obrane general-bojnika Gordana Čačića bit će se sutra na zagrebačkom groblju Mirogoj s početkom u 12:30 sati. Obred pokopa u Aleji hrvatskih branitelja predvodit će vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac, a Sveta misa zadušnica održat će se istoga dana u 16 sati u župnoj crkvi don 'Ivan Bosco' u Podsusedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene