Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve i danas

Velike gužve na Lučkom izbjegnite koristeći Demerje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistička sezona, ako je suditi prema stanju na prometnicama još ne jenjava.

I ovoga vikenda kolone vozila slijevaju se put obale. Nažalost on će zbog velikog broja stradalih u prometu biti zapamćen i kao jedan od najcrnjih vikenda u ovoj turističkoj sezoni.

Pročitajte i ovo Ilustracija kontrola prometa Gužva na autocesti A1: Policija provodila akciju Gužve na autocestama pojačan promet Gužve na autocestama, iz HAK-a mole za oprez. Čitateljica: "Ovo je nemoguće, kolona je kilometarska"

Iako su bile najave da će i ovaj prometni vikend obilježiti gust promet, na Lučkom ne kriju iznenađenost brojem vozila koja ulaze na autocestu. Do sada ih je više od 10.000 nego istoga vikenda lani. To bi se moglo pozitivno odraziti i na turističke rezultate. Ipak u jučerašnjim poslijepodnevnim satima gužva se preselila tamo gdje se i očekivala, na izlazak s autoceste. No osim na već standardnim mjestima gužvi je zbog Blagdana Velike Gospe bilo i na prilazima većini hrvatskih marijanskih svetišta. Za zaključiti je stoga da je jučer velik broj vozača dan proveo za volanom, pa treba biti oprezan ne gubiti živce i svakako se svakih nekoliko sati odmoriti. Obećavajući prizor za dobru popunjenost obale u drugom dijelu kolovoza. Put mora je već sada krenulo više vozila nego istog blagdanskog vikenda lani.

Strani vozači slabo koriste Demerje

'Ne možemo reći da je sezona na izdisaju, naprotiv tijekom petka prošlo je i do 35 posto više vozila na ulaznim stazama, znači sva vozila koja su otišla prema moru. A taj se trend nastavio i tijekom subote', rekao je Nil Marović, voditelj smjene NP Lučko. Osim na ulasku u zemlju gužvi je bilo i u trajektnim lukama. Strpljenja je trebalo i vjernicima koji su se išli pokloniti Gospi u hrvatska marijanska svetišta. U Mariji Bistrici i Sinju molilo se i za prazno parkirno mjesto. Na Lučkom se pak molilo strane vozače da više koriste usluge bezgotovinske naplate u Demerju. No oni se ni ove subote nisu smilovali, pa je kolona na izlazu s autoceste od podneva. U ARZ-u smatraju da ima dovoljno upozorenja kako platiti cestarinu na Demerju. Razlog gužvama oni vide drugdje.

>> Sletjeli s autoceste: Četvero poginulih, petero ozlijeđenih

Plaćanje s više valuta

'Nažalost stranci i dalje koriste Lučko kao gotovinsku naplatu gdje transakcija zna trajati do jednu minutu, jer vrše plaćanje kombinacijom više valuta', kaže Marović. Vožnja u kolonama dodatan je zamor vozačima, pa ih se moli da radi sigurnosti predahnu čim osjete umor. U suprotnom povećava se mogućnost da se dogodi tragedija. Potvrđuju to i crni podaci od ovoga vikenda koji je sa čak sedmero stradalih u prometu najtragičniji u ovoj turističkoj sezoni.  Promet će se otežano zbog gužvi odvijati i danas. Vozače se poziva na strpljenje i oprez u prometu da ove crne brojke ne bi bile još veće. Također ovdje na Lučkom apeliraju na sve vozače da više koriste usluge bezgotovinskog plaćanja cestarine na Demerju kako bi ove gužve na izlazu s autoceste bile što manje.

Koristite li naplatnu postaju Demerje?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene