Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Treba li vjeronauk biti prvi ili zadnji sat, ili bilo kad u rasporedu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović javno se zauzeo za ideju da se vjeronauk u školama održava prvi ili zadnji sat u rasporedu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Rada Borić, potpredsjednica Nove ljevice ''Neprimjereno i zabrinjavajuće'' Iz Sabora kritike na anketni listić vjeroučiteljice: ''Sličnih slučajeva bilo je i u drugim školama gdje su vjeroučitelji izašli iz okvira'' Arsen Bauk - 1 POSLJEDICE MJERA Bauk se ponudio vježbati matematiku s djecom koja ne idu na vjeronauk

Ministar je svoj stav objasnio potrebom da se organizira vrijeme u školi i za učenike koji ne pohađaju vjeronauk i koji imaju 'prazne rupe' u rasporedu kada se vjeronauk održava između prvog i zadnjeg sata. '15 posto djece ne pohađa niti jedan vjeronauk i roditelji su u nekoliko navrata izrazili nezadovoljstvo što im nije kvalitetno osmišljeno to vrijeme. Dječji pravobranitelj je 2010. rekao da se to mora riješiti. Dakle, moja preporuka ide za tim kako bi djeca koja idu na veronauk na taj način imala mogućnost da ne budu prepuštena sama sebi. Dakle, mislim da bi to svi trebali podržati. Ovo pismo u najmanju ruku ne pokazuje brigu za sve koji pohađaju školu', rekao je ministar Jovanović za Dnevnik Nove TV.

>> Jovanović o kritici biskupa: U najmanju ruku ne pokazuju brigu za svu djecu koja idu u školu

Prijedlog ministra Jovanovića razljutio je biskupe. Predsjednik HBK nadbiskup Marin Srakić uputio je pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem ističe da takva preporuka krši ugovor Hrvatske i Vatikana prema kojem vjeronauk ima jednak status kao i drugi predmeti u školama. Biskupima se nije svidjelo ni to što ministar s takvim prijedlozima izlazi u medije prije konzultacije s njima.

Slažete li se vi s ministrom ili ipak mislite da se vjeronauk može održavati bilo koji sat u rasporedu?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene