Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreativnost na djelu

Tražite posao? OVAKO se istaknite među kandidatima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U lakšem pronalasku posla može pomoći i video životopis, koji je u svijetu već uobičajen, a sve je poželjniji i u Hrvatskoj. Najčešće nije obavezan, ali je izvrstan način za istaknuti se između više od 300.000 nezaposlenih.

Umjesto na papiru, neki su se ljudi svom budućem poslodavcu predstavili - videom. Prije nekoliko mjeseci studentica Nina Jozić snimila je svoj prvi video životopis i dobila posao u informatičkoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'To se zove želja za radom' ŽIVOTOPIS KOJI JE POSLODAVCE DIGNUO NA NOGE Marku stigle prve ponude za posao: 'Ovo je super' Slika nije dostupna Priručnik za apsolvente Traženje prvog posla - najčešća pitanja i odgovori!

'Ideja je pala 20 minuta prije isteka roka za prijave. Prvi put sam koristila web kameru i u biti to je bio baš 'home made' uradak, ali na kraju je ispalo simpatično', ispričala je Nina.

U Hrvatskoj video životopis uglavnom nije obavezan, ali je dobar način za istaknuti se među tisućama životopisa. 'Da daju neku svoju osobnu notu cijelom tom videu, da mi osjetimo da je to iskren trud i motivacija, da oni baš žele doći u tu firmu i da baš žele tu poziciju', kazala je Ana Ćuro, menadžerica IStudia.

>>
VIDEO Posao u banci zamijenila pregačom i mikserom!

Za one koji sami ne znaju kako se predstaviti u minuti, tu su Jagoda Radojčić i Tina Kadoić. One videoživotopise snimaju za druge. 'Obično im savjetujem da budu ono što jesu i da se opuste i jednostavno se pokažu u najboljem mogućem svijetlu', kazala je Tina.

Nakon više od 40 poslanih papirnatih živtopisa, Maja se odlučila za onaj u video formatu. 'Reakcije su pozitivne, odgovore sam dobila jako brzo i već za idući tjedan imam zakazano nekoliko razgovora', kazala je Maja Katrić, nezaposlena ekonomistica.

Snimanje video životopisa samo je jedan od novih, inovativnih načina traženja posla. U lakšem zapošljavanju pomoći vam mogu i društvene mreže. Facebook, Twitter, About me, Linkdin- sve to može pomoći poslodavcu da izabere vas u moru drugih kandidata.

S plaćom od 100.000 dolara , idućih godinu dana Tomislavu Perku posao bi mogao biti - proputovati svijet. 'Jedan od uvjeta je bio pošaljite jednominutni filmić umjesto vaših životopisa i pokažite zbog čega ste vi najbolji za taj posao. Važno je biti mrvicu kreativan i izdvojiti svoju molbu za posao od svih ostalih kadndiata', kazao je Tomislav.

Kreativno, hrabro i inovativno - u lakšem traženju posla dobro je učiniti i korak naprijed.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene