Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne u EU' nezadovoljni

'Tražimo poništenje referenduma i ostavku Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret za Hrvatsku 'Ne u EU' podnio je danas Državnome izbornom povjerenstvu (DIP) zahtjev za poništenje referenduma o pristupu Republike Hrvatske Europskoj uniji, provedenog 22. siječnja, jer je, po njihovu mišljenju, proveden nezakonito te je samim tim propao.

Razlog za poništenje, tvrde u pokretu, jest u neusklađenosti Zakona o referendumu s promjenom Ustava i njegovih odredaba o referendumu od prije dvije godine, što je propust Hrvatskoga sabora, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskoga sabora.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Po riječima Dražena Kelemineca, referendum nije uspio jer je na njega izašlo samo 43 posto birača od ukupnog broja, a da bi bio pravno valjan, po Zakonu o referendumu, na nj treba izaći 50 posto plus jedan birač. Zato od DIP-a tražimo da poništi referendum jer je proveden protivno zakonu, dodao je.

Član Pokreta za Hrvatsku 'Ne u EU' Natko Kovačević rekao je kako traže i raspisivanje novih parlamentranih izbora i ostavku vlasti jer su na referendumu očito izgubile povjerenje, a pristup u EU bio im je jedan od glavnih programa na izborima. Iznio je mnoge kritike na račun sadašnje vlasti i oporbe rekavši da je njihova politika sluganska te da u Saboru nema prave oporbe.

Keleminec se požalio i na ponašanje policije nakon uhićenja u subotu, kada su dan prije referenduma članovi pokreta pokušali skinuti zastavu EU-a na Trgu bana Jelačića, u čemu ih je spriječila policija te su privedeni. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene