Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Afere Štandovi

Traži se prvi čovjek kulture u Zagrebu, hoće li se prijaviti pročelnik s potvrđenom optužnicom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb raspisao je natječaj za pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Tu funkciju trenutno obnaša Ivica Lovrić, protiv kojeg je nedavno potvrđena optužnica u aferi Štandovi.

Grad Zagreb raspisao je natječaj za pročelnike četiriju gradskih ureda među kojima je i onaj za obrazovanje, kulturu i sport, na čijem je čelu Ivica Lovrić kojemu je nedavno potvrđena optužnica za aferu Štandovi.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Nastavak suđenja za aferu štandovi (Foto: Dnevnik.hr) "nisu krivi" Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću za aferu štandovi, Zdenka Palac - šuti

Svi koji pretendiraju na mjesto prvog čovjeka kulture u metropoli uz prijavu na natječaj moraju priložiti i potvrdu da se protiv njih ne vodi kazneni postupak koju nije moguće dobiti ako je protiv njih potvrđena optužnica, što je slučaj sa sadašnjim pročelnikom.

Potvrda ne smije biti starija od tri mjeseca

Ipak, u uvjetima natječaja navodi se kako potvrda ne smije biti starija od tri mjeseca, tako da ju je teoretski sadašnji pročelnik mogao pribaviti prije no što je optužnica potvrđena 13. srpnja.

Pitali smo Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport planira li se Lovrić prijaviti na natječaj te je li priložio svu potrebnu dokumentaciju, no odgovor do trenutka objave ovog teksta nismo dobili.

Pogodovanje inicijativi "U ime obitelji"

Podsjetimo, Ivicu Lovrića, gradonačelnika Milana Bandića i Zdenku Palac USKOK tereti za pogodovanje inicijativi „U ime obitelji“ dodjelom štandova u vrijeme prikupljanja potpisa za referendum koji su organizirali. Prema toj optužnici, Grad Zagreb oštećen je za tristotinjak tisuća kuna.

Optužnica potvrđena u srpnju podignuta je još 2015. godine, no Županijski sud odbacio ju je utvrdivši da nema elemenata kaznenog djela. Odluku je, međutim, poništio Vrhovni sud te ju je vratio Županijskom sudu na ponovno odlučivanje.

Odluka o potvrđivanju optužnice nekoliko je puta odgađana, a posljednji put bila je odgođena u svibnju ove godine jer je Bandić dan uoči sjednice iznenada završio na operaciji kile.

Uz pročelnika ureda za kulturu, Grad Zagreb traži i šefove gradskih ureda za branitelje, prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te pročelnika Stručne službe gradonačelnika. Traže se i zamjenici pročelnika Ureda za javnu nabavu te Stručne službe gradonačelnika.

Natječaj je u Narodnim novinama objavljen 26. srpnja, a rok je prijave osam radnih dana.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene