Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki problem

Traže pomoć ministra oko problema odlagališta otpada za Lumbardu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je pismo ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini s molbom da udovolji zahtjevu općine Lumbarda kako bi se krenulo u projekt rješavanja problema s odlagalištem komunalnog otpada.

inspektorica zaštite okoliša donijela je rješenje o privremenom zatvaranju deponija komunalnog otpada Kokojevica, a koje već desetak godina služi građanima Lumbarde i grada Korčule za odlaganje komunalnog otpada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Badnjak za pamćenje u Lumbardi FOTO Korčulani spektakularnom vatrenom predstavom dočekuju Božić Slika nije dostupna U moru kod Korčule Dok je ronio na njega naletjela JAHTA!

>> Korčulanima dosta smrada: Blokirali ilegalni deponij smeća

Odluka o prestanku gospodarenja navedenim deponijem, koji je donijela skupština društva Mindel d.o.o. 30. listopada ove godine, a sve do okončanja postupka rješavanja imovinsko-pravnih odnosa glede navedenoga odlagališta.

Naime, neriješeni imovinsko-pravni odnosi onemogućuju provedbu daljnjega odlaganja otpada na odlagalištu neopasnoga otpada Kokojevica, koji je izradila tvrtka IPZ Uniprojekt Terra iz Zagreba, navodi se u županovu pismu, u kojem moli ministra Jakovinu da uvaži zahtjev općine Lumbarda da se iz šumsko-gospodarske osnove izdvoji cjelokupna novoformirana čestica zemlje površine 84.532 četvorna metra, u kojem slučaju bi se s Agencijom Audio mogao sklopiti ugovor o pravu gradnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene