Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transparency Int.:

'Nabave vojne opreme u RH su često unaprijed dogovorene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Transparency International Hrvatska danas na konferenciji za novinare predstavlja 'Protukorupcijski indeks sigurnosno-obrambenih sustava'.

Protukorupcijski indeks sigurnosno-obrambenih sustava pokazuje osjetljivost obrambenih i sigurnosnih sustava pojedinih država na korupciju. Istraživanje, koje se ove godine objavljuje prvi put, obuhvaća 82 zemlje na svim kontinentima i rangira ih u šest skupina ovisno o izloženosti potencijalnom riziku od korupcije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Dotaknuo se i Rojsa Milanović HDZ nazvao kartelom: "Plenković zapomaže" Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju

U izvještaju Transparency Internationala Ujedinjenog Kraljevstva o koruptivnom indeksu u obrambenom sektoru u svijetu, Hrvatskoj su nađene poveće zamjerke u sustavu javnih nabava Ministarstva obrane, javlja Novi list. U izvještaju se kao najveći problem ističe netransparentnost javne nabave.

'Transparentnost nabave je limitirana, a postoje indikacije da se nabavke bespotrebno označavaju 'tajnim', jer to Ministarstvu obrane posao čini jednostavnijim. Manje od deset posto vrijednosti nabavke je ostvareno u otvorenim javnim natječajima, 'ad hoc' odbori za nabavke se često koriste i postoje indikacije da dolazi do dogovora između zainteresiranih strana. Natječaji su često odlučeni unaprijed', navodi se u izvještaju koje prenosi list.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene