Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 3 godine zatvora

Presuda u Zagrebu: Osuđen 24-godišnjak koji je pripit pregazio djevojčicu (14)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač Dino Pleša koji je prije dvije godine usmrtio djevojčicu u Branimirovoj ulici u Zagrebu i potom se vratio na mjesto nesreće po registarsku tablicu u četvrtak je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora, dok su dvojica njegovih suputnika oslobođena optužbe za neprijavljivanje nedjela.

24-godišnji Dino Pleša 30. rujna 2015. godine s gotovo promilom alkohola u krvi usmrtio je 14-godišnju Lauru Vidaković koja je pretrčavala cestu i zatim pobjegao s mjesta nesreće na koje se potom pješke vratio po registarsku oznaku koja mu je otpala s automobila, ali su ga policajci uhvatili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Blizu škole Teška nesreća u omiškom zaleđu: Kamion sletio u ponor, a srećom je izbjegnuta veća tragedija Ilustracija Nesreća na Viru Quadom sletio s litice i pao u more, ima teške ozljede

Sud mu je zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom izrekao kaznu od tri godine zatvora, a za sprječavanje dokazivanja nedjela šest mjeseci zatvora, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od tri godine i dva mjeseca.

Određujući kaznu, sud mu je uzeo u obzir mladost, žaljenje i kaznenu neosuđivanost, a kao otegotnu okolnost raniju vožnju u pijanom stanju, zbog čega mu je bila oduzeta vozačka dozvola.

Dvojica njegovih suputnika oslobođena su optužbe da nisu prijavila nedjelo. Oni su tvrdili da je policija, kad su se i oni vratili, već bila na mjestu nesreće i da je već bila uhitila vozača, pa su smatrali da nema potrebe to prijavljivati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene