Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić tvrdi

'Topnički dnevnici nisu smjeli doći u krive ruke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u petak je u izjavi za novinare, odgovarajući na pitanje o mogućoj blokadi pristupnih pregovora Hrvatske s EU-om dok se ne dovrši haaško suđenje u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač', a vezano uz pitanje nestalih topničkih dnevnika, kazao da ne može komentirati što će poduzeti Europska komisija ili Haaški sud (ICTY), ali da se nije smjelo dogoditi da dokumenti dođu u krive ruke.

'Nije se smjelo dogoditi da u jednoj organiziranoj zemlji neki dokumenti mogu doći u ruke onima kojima ne pripadaju, a da nakon toga država ima problema', kazao je Mesić tijekom posjeta Begovu Razdolju u Gorskom kotaru, aludirajući na topničke dnevnike koje traži haaško tužiteljstvo u procesu protiv trojice generala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Jandroković odgovorio Mesiću 'Hrvatska u potpunosti surađuje s Haaškim sudom' Slika nije dostupna Mesić naljutio Banske dvore 'Neobično je da predsjednik preko susreta s diplomatima komunicira s Vladom'

>> Kosor s Brammertzom razgovarala o topničkim dnevnicima

Neki hrvatski mediji u petak prenose da će pregovori s EU-om biti obustavljeni sve do presude generalu Anti Gotovini na Haaškom sudu. Naime, kako tvrde mediji, deblokiranje pregovora o pravosuđu ovisi o ocjeni glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza koji traži topničke dnevnike i bit će zadovoljan jedino ako dobije dokumente. Hrvatski predsjednik je u Begovu Razdolju otvorio međunarodni znanstveni skup 'Nacionalne manjine u demokratskim društvima'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene