Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra još toplije

HRVATSKA SE PRŽI: Sutra 'paklenih' 36 i vrhunac toplinskog vala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplinski val koji nam je nakon duuuuge zime podario doista vruću uvertiru u ljeto, koje nam kalendarski stiže već u petak, donio je najviše temperaturne vrijednosti u Italiju, Mađarsku, Srbiju i Hrvatsku!

Već od 6 ujutro počelo je pakleno! Dubrovnik se probudio uz visokih 26 Celzijusa. No, temperaturni maksimalac ipak se premjestio na istok zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Slika nije dostupna VRUĆA NOĆ U Dubrovniku u 2 UJUTRO 31 Celzijus, u Splitu 28!

'Danas se očekuje temperaturni maksimalac između 30 i 35 Celzijusa, možda će u Slavoniji i premašiti te vrijednosti. Već sada su u Slavoniji i Baranji 33 Celzijusa, izmjereno u 12 sati u Osijeku i Županji, u većini gradova na moru i unutrašnjosti izmjerena su oko 32 Celzijusa', kaže prognostičarka DHMZ-a Nataša Strelec-Mahović za Dnevnik.hr. 

>>'PAKLENA' ZORA: U Dubrovniku 26 stupnjeva, u Splitu 25!

U naše je krajeve, kaže, pristigao - toplinski val, koji je zahvatio čitavu Europu.

'To je toplinski val, koji je zahvatio čitavo Sredozemlje, sve do sjevera Europe, Pirinejski poluotok. Najtoplije vrijeme kad gledamo po prognostičkim poljima, upravo je istočno Sredozemlje, naše područje - Italija, Hrvatska, Mađarska i Srbija bilježe najviše temperaturne vrijednosti. Evo ujutro u 11 sati u Budimpešti je već zabilježeno 33 Celzijusa,a Atena je još jučer u podne bila na plus 35', rekla nam je prognostičarka Strelec-Mahović.

Za tako visoke temperature zaslužna je anticiklona,koja je stabilizirala atmosferu iznad tog dijela Europe, no već u petak se vidi naznaka njezinog slabljenja s laganim padom temperature zraka.

'Već u petak će biti manje vruće nego li sutra, kreće rashlađenje,pa već u nedjelju očekujemo temperature niže za od 5 do 7 Celzijusa. Tada se očekuje početak pritjecanja hladnijeg zraka. Prema prvim prognozama, zasad izgleda kako nam čitav idući tjedan donosi promjenjivije vrijeme, povremenu kišu možemo očekivati s ponedjeljka na utorak, u svakom slučaju idući tjedan - nestabilnije vrijeme, osjetno manje toplo, temperature će se spuštati do 25 Celzijusa, možda i više', kaže prognostičarka Nataša Strelec-Mahović za Dnevnik.hr.

No, prije rashlađenja moramo preživjeti prvi najtopliji dan ovoga ljeta - za četvrtak se najavljuje temperaturni maksimalac od 36 Celzijusa, za područje Slavonije i unutrašnjosti Dalmacije, a ostatak Lijepe naše pržit će se u okvirima od 31 do 35 Celzijusa.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene