Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV

Crobarometar: Topi se potpora Predsjednici, a ni premijer ne može biti zadovoljan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi dio Crobarometra Dnevnik Nove TV otkriva kakav je dojam građana o radu premijera i Predsjednice.

Drugi dio redovitog mjesečnog istraživanja Dnevnika Nove TV pokazuje koliko podrške Predsjednica ima u svom radu te kakav je u listopadu dojam među političarima – tko je „gubitnik“, a tko „dobitnik“.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes"

PREDSJEDNICA SA SVE MANJOM POTPOROM

Radom Predsjednice sve je više nezadovoljnika. U ovom trenutku 50 posto ispitanika ne odobrava njezin rad i tako već četvrti mjesec raste njihov broj. Njezin rad pak odobrava 40 posto ispitanika, a da se lampica pali u crveno vidi se po tome što je još u srpnju imala potporu 53 posto ispitanika za svoj rad.

JOSIPOVIĆ IMAO VEĆU POTPORU PA IZGUBIO

Bivši predsjednik Ivo Josipović u istom je razdoblju svog mandata imao potporu 72 posto ispitanika, a njegov rad nije podržavalo njih 21 posto, dok 7 posto ispitanika nije znalo.

DOJAM O POLITIČARIMA MEĐU BIRAČIMA - TKO JE DOBITNIK, A TKO GUBITNIK U LISTOPADU?

Predsjednica i premijer listopadom ne mogu biti zadovoljni. Ipak o predsjednici 50 posto ispitanika ima pozitivan dojam, no ta se potpora topi. Negativan dojam o njoj ima 42 posto ispitanika. S 50 posto pozitivnog dojma prva je, ali je to njezin najlošiji rezultat u godinu dana.

O premijeru Plenkoviću negativan dojam ima 55 posto ispitanika, a njih 38 posto ima pozitivan dojam. I njemu je malo pala potpora među biračima kada je dojam u pitanju.
Božo Petrov pak može biti zadovoljan listopadom. Iako o njemu i dalje 51 posto ispitanika ima negativan dojam, raste broj onih koji o njemu imaju pozitivan dojam i u ovom ih je mjesecu 38 posto. Porast je to od 7 postotnih poena.

Većina i dalje o Davoru Bernardiću ima negativan dojam ili njih 52 posto, ali i on je popravio pozitivan dojam kod dijela birača i sada tu može računati na 30 posto ili 5 postotnih poena više nego mjesec prije.

DOJAM O BIVŠIM PREMIJERIMA I PREMIJERKI U BANSKIM DVORIMA

Vidimo kako premijer Plenković u listopadu 2017. stoji među biračima. 55 posto ispitanika o njemu ima negativan dojam, a njih 38 posto pozitivan.

Istodobno u siječnju 2005. o bivšem premijeru Sanaderu pozitivan dojam imalo je 53 posto ispitanika, a negativan njih 43 posto, u listopadu 2008. malo se mijenja raspoloženje o Sanaderu. Tada je negativan dojam o njemu imalo 51 posto ispitanika, a pozitivan njih 43 posto. O Jadranki Kosor u srpnju 2010. 53 posto birača imalo je negativan dojam, a njih 42 posto o bivšoj premijerki imalo je pozitivan dojam. U prosincu 2010. o Zoranu Milanoviću 49 posto ispitanika imalo je negativan dojam, a njih 46 posto pozitivan dojam.

NAPOMENA

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 975 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene