Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnopravnost na internetu

Internetski prodavači Hrvatima naplaćuju dostavu po skupljoj tarifi?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je Hrvatska odnedavna članica Europske unije, internetski prodavači, najčešće britanski, to ne prepoznaju i naplaćuju dostavu po skupljoj tarifi, tvrdi hrvatski europarlamentarac Tonino Picula koji je to pitanje postavio i Europskoj komisiji, priopćeno je iz njegova ureda.

Prema dostupnim podacima, kaže Tonino Picula, 'u Hrvatskoj se 64 posto ljudi služi internetom. Putem interneta kupuje 23 posto potrošača, što je manje od EU-ova prosjeka od 45 posto', a razlog tomu su, uz osjećaj nesigurnosti, i 'visoki troškovi dostave jer prodavači ne prepoznaju Hrvatsku kao članicu EU-a'.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Doznajte svoja prava Ista pravila vrijede i u stvarnom i u virtualnom svijetu...

Europski parlament u ponedjeljak će na plenarnoj sjednici u Strasbourgu raspravljati o integriranom tržištu dostave paketa kao poticaju rasta elektroničke trgovine, a Piculino je pitanje: 'koje će mjere Komisija poduzeti radi dodatne zaštite hrvatskih potrošača i ostvarenja ravnopravnog statusa'.

Svaka šetnja virtualnim svijetom nosi opasnosti...

Otklanjanje nepovjerenja potrošača uz poboljšanu kvalitetu pristupa preduvjeti su daljnjeg razvoja online trgovanja, a i Europska komisija to je postavila kao jedan od ciljeva.

Europski povjerenik za zaštitu potrošača je hrvatski političar Neven Mimica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene