Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za predsjednika

Picula otkrio da će podržati Komadinu, objasnio i zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovac Tonino Picula objavio je na svom Facebook profilu da se neće kandidirati za predsjednika SDP-a, ali da će istaknuti svoju kandidaturu za mjesto u Predsjedništvu SDP-a. Otkrio je i da će u utrci za novog šefa SDP-a podržati Zlatka Komadinu.

'Poštovani prijatelji, sljedećeg tjedna će se održati sjednica Glavnog odbora SDP-a. Očekujem da ćemo na njoj raspravljati o rezultatima posljednjih parlamentarnih izbora koje je koalicija Hrvatska raste izgubila. Zahvaljujem svima vama koji ste htjeli da se kandidiram za predsjednika SDP-a. Izuzetno cijenim vašu podršku! Ipak, želim vas obavijestiti kako se ovaj put neću kandidirati za mjesto predsjednika stranke', napisao je Tonino Picula i dodao da ima više razloga za takvu odluku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024 Dan nakon odluke Ustavnog suda: U kojem smjeru kreće okršaj Milanovića i Plenkovića? Peđa Grbin Otkrio hoće li i dalje voditi SDP Peđa Grbin za Dnevnik Nove TV: "Bio bi to državni udar, vjerujem da nitko nema hrabrosti učiniti takvu svinjariju"

'Glavni proizlazi iz procjene da, u postojećim okolnostima, najveći doprinos temeljitoj promjeni načina upravljanja strankom i afirmaciji socijaldemokratskih politika mogu dati kao dio novog vodstva SDP-a. Zbog toga ću istaknuti kandidaturu za mjesto u Predsjedništvu SDP-a', stoji u Piculinom statusu u kojem je iznio svoju podršku Zlatku Komadini u utrci za novog predsjednika stranke.

'Već 25 godina zauzimam se za SDP čija je misija biti medij političkog djelovanja za sve koji žele pravednije, uravnoteženije, poduzetnije i tolerantnije hrvatsko društvo. Na unutarstranačkim izborima za predsjednika moju podršku ima kolega Zlatko Komadina. Njega prepoznajem kao čovjeka koji od početka dokazuje predanost socijaldemokratskim vrijednostima, afirmira politički vjerodostojan SDP, koji se zna suočiti i s vlastitim slabostima, ali koji na izborima itekako zna dobiti povjerenje građana', napisao je Picula.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene