Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tonči Tadić predstavio svoju nezavisnu listu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj i prvi na zajedničkoj listi u 10. izbornoj jedinici 15 nezavisnih lista iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije koje obuhvaća ta izborna jedinica Tonči Tadić na današnjoj je konferenciji za novinare u Splitu novinarima predstavio kandidate i program liste s glavnom okosnicom da Split mora postati hrvatska i mediteranska metropola.

"To je naš glavni cilj, jer Split ima sve gospodarske i ljudske
potencijale, ali i zemljopisnu poziciju. Zato se moja nezavisna lista zove "Obala, otoci, Zagora" i s njom izlazim samo u 10. izbornoj jedinici", rekao je Tadić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Program obnove Zagreba Kregar i Srića predstavili Nezavisnu listu Slika nije dostupna Letica protiv ispraznih stranačkih svađa

Istaknuo je kako bi metropolizacija Splita potaknula razvoj cijele Dalmacije, jer samo veliki i uspješni gradovi privlače investitore i omogućuju napredak, te kako je s tim u vezi neophodno donijeti master plan kojim će predstavnici grada i Županije dokazati da Split nije provincija, nego buduća metropola.

"Ovaj grad treba bolju cestovnu, zračnu, željezničku i pomorsku infrastrukturu i povezanost s ostatkom Hrvatske i Europe. Split mora postati središte svih euro-regionalnih tijela za Mediteran te su mu potrebni kongresni i poslovni centri, nove sportske dvorane i sve ono što jedna metropola mora imati. Upravo je to moja misija i ja ću to izvršiti", poručio je Tadić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene