Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kritika Mosta

IMA LI DANAS ZAJEDNIŠTVA I JEDINSTVA U VLASTI?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomo Medved uvjeren je da će vlada funkcionirati.

Ministar branitelja Tomo Medved (HDZ) u nedjelju je na pitanje novinara može li ova Vlada funkcionirati, poručio "naravno da može i Vlada će funkcionirati" te istaknuo kako je uvjeren da će ova Vlada opstati.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku"

"Uvjeren sam da će Vlada funkcionirati. Demokracija je takva da omogućava razne oblike djelovanja, i političkog. Ja sam uvjeren da će ova Vlada opstati", istaknuo je ministar Medved na pitanje novinara može li Vlada funkcionirati i nakon oštrih kritika koje su upućene Mostu u subotu na Izbornom saboru HDZ-a.

Ministar Medved istaknuo je kako su pred Vladom "iznimno zahtjevne zadaće".

"I Ministarstvo hrvatskih branitelja i sva druga ministarstva su ozbiljno započela raditi svoj posao i nema ni jednog razloga da se prekida odnosno da se unosi nemir. Važno je da se usmjerimo prema rješavanju problema i da odgovaramo narodu za ono za što je ova Vlada izabrana", istaknuo je Medved.

Na upit novinara može li Vlada opstati čak i ako se u Hrvatskom saboru izglasa opoziv prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku (HDZ), Medved je poručio: "Uvjeravam vas da će ova Vlada opstati i da je ona dobila mandat da riješava probleme koji su od životnog značenja za ovo društvo".

Novinari su ministra Medveda pitali i kako sada gleda na prosvjed hrvatskih branitelja koji je bio prije godinu dana, a on je odgovorio kako se nada da se zaista nikada više neće ponoviti takav odnos države prema hrvatskim braniteljima.

"Gledam jednako kao i u to vrijeme. Dakle, to je nešto što se ne smije dešavati i nadam se da se zaista nikada više neće ponoviti takav odnos države prema hrvatskim braniteljima", poručio je ministar Medved u nedjelju u palači Dverce gdje je u povodu Dana branitelja grada Zagreba, 30. svibnja, zagrebački gradonačelnik priredio prijem za ratne zapovjednike, hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i ratne vojne invalide grada Zagreba.

Ministar Buljević: Ova Vlada može prevladati kritike upućene Mostu

Ministar obrane Josip Buljević u nedjelju je izrazio uvjerenje da ova Vlada može prevladati kritike upućene Mostu na Općem saboru HDZ-a jer su, kako smatra, kritike uvijek dobrodošle, pogotovo kad su dobronamjerne.

"Kritike su uvijek dobrodošle, pogotovo kad su dobronamjerne. Različita mišljenja u demokraciji su normalna i to ne bih brkao sa zajedništvom. Zajedništvo je nužno u ostvarivanju svih bitnih ciljeva, ali - nek' cvijeta sto cvjetova demokracije", poručio je ministar Buljević odgovarajući na pitanje novinara ima li danas zajedništva i jedinstva u aktualnoj političkoj vlasti budući da su u subotu, na Općem saboru HDZ-a, upućene dosta oštre kritike Mostu.

Novinare je zanimalo i kako će Vlada sad funkcionirati kada HDZ podržava, a Most je za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ), no Buljević je rekao kako se ne bi bavio dnevno politikanskim stvarima kad je na prijemu u povodu Dana branitelja grada Zagreba, 30. svibnja, u Dvercima, gdje se sjećaju poginulih branitelja i daju počast svim živim braniteljima. Isto je odgovorio i na pitanje kako komentira što je europarlamentarac Andrej Plenković (HDZ) na Općem saboru HDZ-a rekao da ta stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg svog člana.

"Nakon 25. godišnjice Oružanih snaga RH koju smo svečano proslavili prekjučer i jučer, danas imamo Dan branitelja grada Zagreba i još jednom želim zahvaliti svima koji su na bilo koji način pridonijeli stvaranju suverene hrvatske države i hrvatske oružane sile. Napravili su nevjerojatno veliku stvar, a to je bio temelj hrvatske države, to je istinski temelj današnje Republike Hrvatske", istaknuo je ministar obrane Josip Buljević u izjavi novinarima nakon prijema koji je priredio zagrebački gradonačelnik Milana Bandić za ratne zapovjednike, hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i ratne vojne invalide grada Zagreba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene