Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pirangate

Tomislav Karamarko: Sutra će na izvanrednoj saborskoj sjednici svi biti jedinstveni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u utorak u Vodicama, gdje je održana klauzura HDZ-a za iseljeništvo, to jest XI. izbornu jedinicu da će, nakon jučerašnjeg dogovora svih stranaka o Arbitražnom sudu, sutra na izvanrednoj sjednici Sabora svi biti jedinstveni oko istupanja Hrvatske iz postupka arbitraže.

Istaknuo je, također, važnost jedinstva HDZ-ovaca, te nastojanje novoga HDZ-a da se vrati temeljnim vrijednostima koje je stranka stvorila 90-ih godina pod vodstvom prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Danas se, rekao je Karamarko, urušavaju sve vrijednosti kao da ih netko namjerno želi devalvirati. Istaknuo je kako mu "mnogi prigovaraju da puno priča o prošlosti", ali, dodao je, "bez istine o prošlosti nema ni budućnosti".

"Tuđmana su uporno proglašavali diktatorom, a on je bio vojskovođa. Pokušali su ga izjednačiti s nekim tko je desetljećima zavijao narod u crno. Nećemo dopustiti da nas vrijeđaju i ponižavaju te da lik i djelo Franje Tuđmana stavljaju pod noge. Ovo je novi HDZ", rekao je Karamarko na posljednjoj stranačkoj klauzuri.

SLOVENIJA U AKCIJI Pojačali diplomatsku aktivnost nakon vijesti iz Hrvatske

Karamarko je kritizirao Vladu Zorana Milanovića zbog iseljavanja mladih ljudi, velike nezaposlenosti i loše gospodarske politike. Rekao je da je Hrvatska danas "u tragičnoj situaciji jer je izgubila više od tri i pol tisuće stanovnika u dobi od 25 do 40 godina, i to uglavnom visokoobrazovanih ljudi", a vlast je gospodarskom politikom počela i ubrzala sve loše procese.

Vlada poreznom politikom, po riječima predsjednika HDZ-a, ubija volju za radom poduzetnicima, a poreznim nametima samo krpa proračun. Upozorio je također da nema reformi i da je ugroženo hrvatsko selo.

Ne možemo, istaknuo je, blitvu i luk uvoziti pored silnih hrvatskih neobrađenih polja. Takvom politikom Vlada je, rekao je Karamarko, u tri i pol godine državu zadužila za 100 milijarda kuna i ugasila više od 100.000 radnih mjesta. Poručio je kako Hrvatska mora dobiti drugi Domovinski rat, ali bez oružja, te da će se boriti za svako radno mjesto.

Za HDZ-ov gospodarski program Karamarko je rekao da je gotov i da se sada završavaju dokumenti i prijedlozi zakona koji će ići prema oslobađanja manevarskog prostora za poduzetnike. Namjera im je stvoriti socijalno društvo sa snažnim srednjim slojem.

Stranačkom članstvu poručio je kako su spremni za dolazak na vlast, a zatim je dodao kako mu se "gadi riječ vlast". "Nijedna se opozicija ovoliko dugo nije pripremala za dolazak na vlast, a vlast je za HDZ služenje građanima", ocijenio je. Predstavnicima dijaspore obećao je da će dolaskom na vlast povećati broj zastupnika iseljenje Hrvatske.

Vezano uz proslavu obljetnice "Oluje", Karamarko je rekao kako nije istina ono što vladajući njegovoj stranci pokušavaju 'nabiti na nos' da ne želi mimohod u Zagrebu. "HDZ želi najbolji mimohod u metropoli zbog policije, vojske i digniteta Hrvatske", rekao je predsjednik HDZ-a te dodao kako se vodstvo stranke nije slagalo jedino s vojnim mimohodom jer ga je, kako smatra, Vlada predložila iz "karakterističnih razloga – razvodnjavanja kninskog štimunga". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene