Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radno u Bruxellesu

Tomislav Karamarko se u Bruxellesu sastaje s Viktorom Orbanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Karamarko susrest će se s Viktorom Orbánom u Bruxellesu.

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko sastat će se prije početka sastanka na vrhu Europske pučke stranke (EPP) u četvrtak, u Bruxellesu s mađarskim premijerom Viktorom Orbánom.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

U Bruxellesu se danas nalazi i hrvatski premijer Tihomir Orešković koji će sudjelovati na dvodnevnom summitu EU na kojem će se razgovarati o rješavanju izbjegličke krize i o britanskim prijedlozima za reformu Unije.

Prije summita Orešković će imati bilateralne susrete s čelnicima europskih institucija - predsjednicima Komisije Jean-Claude Junckerom, parlamenta Martinom Schulzom i Europskog vijeća Donaldom Tuskom. Neposredno prije samog summita održat će se i mini-summit o migrantskoj krizi na kojem će biti i turski premijer Ahmet Davutoglu. Riječ je o summitu tzv. "koalicije voljnih", skupine 11 zemalja članica EU-a predvođenih Austrijom i Njemačkom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene