Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Njemačkoj

Karamarko i Merkel razgovarali o sankcijama zbog 'lex Perković'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se u sklopu njemačke predizborne kampanje s kancelarkom Angelom Merkel.

U Hrvatskoj demokratskoj zajednici izvijestili su o susretu njihova predsjednika Tomislava Karamarka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija''

HDZ navodi da se dvoje političara našlo u gradu Rüsselsheimu u blizini Frankfurta, ali ne spominje koje su bile teme razgovora.

>> FOTO Ljevičar koji želi postati njemački kancelar šokirao javnost

'Izaslanstvo naše stranke - u kojem su, osim predsjednika Karamarka, i glavni tajnik Milijan Brkić i Franjo Akmadža, tajnik Koordinacije HDZ-a za Njemačku - pozvano je kao jedini gost na predizborni skup Kršćansko-demokratske unije (CDU) i Angele Merkel u tom gradu u njemačkoj saveznoj zemlji Hessen', pojasnili su u HDZ-u.

Inače, HDZ i Merkeličin CDU dio su iste narodnjačko-demokršćanske grupacije - Europske pučke stranke, a sastanak je održan nakon kancelarkinog nastupa na predizbornom skupu u Rüsselsheimu.

Na tom je skupu govorio i Karamarko, koji se zahvalio njemačkoj kancelarki na potpori Republici Hrvatskoj i na svemu što je učinila za razvoj i napredak Europske unije.

'Obrativši se brojnim Hrvatima u okupljenom mnoštvu, pozvao ih je sve da na skorašnjim parlamentarnim izborima glasuju za CDU', navodi HDZ.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list bilo je govora i o sankcijama RH zbog “lex Perković”, a Karamarko je zatražio da Merkel pokuša spriječiti sankcije Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene