Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži podršku i Tomašić i HSP AS

VIDEO Karamarko bi i ovce i novce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko računa i na Ružu Tomašić i na njezinu bivšu stranku.

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, sastat će se ovaj vikend s Ružom Tomašić kako bi je nagovorio da ostane u koaliciji. No nada se, kaže, da će zadržati suradnju i s njezinom bivšom strankom HSP Ante Starčević.

Tomašić je spremna razgovarati, ali po njezinim pravilima, donosi Dnevnik Nove TV. Napustila je stranku, ali Karamarko se, čini se, boji da ne napusti njegovu desnu koaliciju. Njezini mu glasovi očito jako trebaju za predsjedničke izbore. Ruža Tomašić o Grabar Kitarović kaže:  'Neke stvari je malo zabrljala, Bože moj, puno je to bolje nego zabrljati milijune negdje'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ona je buduća' Tomašić dala potporu Grabar Kitarović: Hrvatska je spremna za ženu predsjednicu Slika nije dostupna Očekuje pobjedu Josipović: 'Uspio sam, postao sam predsjednik svih građana, pobjeđujem već u prvom krugu'

No, Tomislavu Karamarku je obećala potporu.  'Ja sam prije godinu dana rekla da bi ona bila najbolje rješenje, da je vrijeme za ženu predsjednicu države još uvijek stojim kod toga. Usprkos onim nekakvim njenim izjavama', ističe Tomašić.

Tomislav Karamarko računa i na Ružu Tomašić i na njezinu bivšu stranku.  'Mislim da to ne bi smjelo mijenjati situaciju naših odnosa, dakle odnosa nas sa gospođom Tomašić, odnosa nas sa HSP AS. Ona, vidjeli ste i sami podržava našu predsjedničku kandidatkinju, HSP AS podržava našu kandidatkinju, prema tome naša suradnja teče dalje', smatra Karamarko.

Predsjedništvo HSP AS napustilo još šestero članova

No, Tomašić poručuje: 'Drugi su uvjeti sad na drugačiji način, druga razina razgovara. Vidjet ćemo'.

'Ruža Tomašić nosi puno puno više glasova nego stranka koja bez Ruže Tomašić ne postoji', smatra Tihomir Cipek, profesor s Fakulteta političkih znanosti.

Upravo bi utjecaj Ruže Tomašić mogao biti presudan na predsjedničkim izborima.  'Čini mi se da ako Ruža Tomašić izuzetno snažno i aktivno ne podupre Kolindu Grabar Kitarović da će ona sigurno dobiti nekoliko postotaka glasova manje nego što bi dobila. Slobodan sam prognozirati da će Kujundžić dobiti najmanje 10 posto glasova hrvatskih glasača', ističe Cipek. 

Nakon Tomašić, HSP AS napustilo je pedesetak članova. Ona će do kraja godine odlučiti hoće li ih okupiti u novu stranku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene