Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Počinjemo uvoditi red'

Karamarko o dopunskom: To je borba za smanjenje duga u zdravstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prokomentirao je najavu o povećanju cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja te produljenje mandata hrvatskim članovima članovima Uprave INE.

Najave ministra Daria Nakića kako će se od 1. svibnja povećati cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna, Tomislav Karamarko nazvao je 'borbom za smanjenje duga'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu"

'Da se dalje ne zadužujemo. Zdravstvo je strašno zaduženo, negdje preko 5 milijardi. Zapravo, nitko točno ne zna koliko smo dužni. Prema tome počinjemo uvoditi u tom segmentu red. Znam da je to nepopularno, nadam se da više neće biti takvih zahvata, ali to se mora napraviti. Ministar Nakić će vam to puno opsežnije obrazložiti', kazao je Karamarko.

Komentirao je i to što je Nadzorni odbor INE u srijedu za predsjednika Uprave ponovno imenovao Zoltána Áldotta, za članove s mađarske strane Gábora Horvátha i Pétera Rataticsa a s hrvatske Niku Dalića, Ivana Krešića i Davora Mayera i to za razdoblje od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. godine.

Ranije u srijedu, ministar gospodarstva Tomislav Panenić kazao je novinarima da je predložio da se produlji mandat sadašnjim hrvatskim članovima Uprave Ine za godinu dana te da će predložiti da se ubuduće članovi Uprava poduzeća u državnom vlasništvu birati javnim natječajem, što se nije svidjelo HDZ-u.

'To je samo privremeno produljenje, samo do momenta dok se ne dogovorimo o daljnjoj taktici i strategiji. To može trajati svega par mjeseci', kazao je Karamarko.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene