Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Pripadnik HGSS-a koji je spašavao unesrećene nakon kobnog sudara vlakova: "Bili su pod strašnim stresom, žalili su se na bolove..."

Aktualno Galerija Tomislav Bogojević Tomislav Bogojević Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Bogojević - 2 Tomislav Bogojević - 2 Foto: DNEVNIK.hr Matea Čorić Matea Čorić Foto: DNEVNIK.hr +0 Strava kod Novske Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić pratila je akciju spašavanja unesrećenih nakon kobnog sudara dvaju vlakova u kojem su život izgubile tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno.

"Bili smo sinoć na terenu i vidjeli koliko je otežan teren bio zbog mraka, kiše i blata", opisala je prizore nakon stravičnog sudara vlakova kod Novske reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Tomislav Bogojević Matea Čorić (Foto: DNEVNIK.hr)

Razgovarala je s Tomislavom Bogojevićem iz HGSS stanice Novska koji je bio prvi na terenu.

Tomislav Bogojević Tomislav Bogojević - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Netom prije je pala kiša, klizav je teren bio. Bio je mrak, razbacani dijelovi vagona, sadržaj kontejnera. Morali smo puno paziti na osobnu sigurnost i na unesrećene. Izuzetno težak teren, uz noć. Kako smo dolazili - tako smo se uključivali u potragu za unesrećenima. Na terenu se pokazalo da sve operativne snage odradile ogroman posao. Svi smo bili uključeni i izuzetno dobro funkcionirali. HGSS je sudjelovao u pronalasku i izvlačenju unesrećenih", pojasnio je Bogojević.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Najteže željezničke nesreće u Hrvatskoj: Sudar vlakova kod Novske jedan od najsmrtnosnijih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESREĆA KAKVA SE NE PAMTI VELIKA GALERIJA Prevrnuti vagoni, razbacani dijelovi opreme i tereta, samo su dio tragedije u kojoj je poginulo troje ljudi

Kazao je da su ljudi bili pod strašnim stresom, žalili su se na bolove. "Osobno sam naviknuo na ovakve stvari, sudjelovao sam u velikom broju akcija. To čini stres, ali svi mi iz HGSS-a koji smo bili uključeni smo prošli puno toga, ali morate biti pribrani i odraditi posao zbog kojeg ste došli", zaključio je Bogojević.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene