446289
446289
446289
446289
446289

Tomašić pozvala pravaške glasače da daju glas koaliciji HDSSB-a i Konzervativaca

  • , 11.08.2016., 15:25
  • Autor:
  • komentara

"Pozivam sve koji misle dati glas pravašima da ga daju nama, jer će inače izgubiti glasove, otići će SDP-u", poručila je Ruža Tomašić, koja na izbore u rujnu izlazi u koaliciji s HDSSB-om.

 
 
 
 
Rat izbornim programima (Video: Dnevnik Nove TV)
Rat izbornim programima (Video: Dnevnik Nove TV)

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, koja na parlamentrane izbore u rujnu izlazi u koaliciji sa HDSSB-om u dvije slavonske jedinice, pozvala je u četvrtak sve birače koji misle dati svoje glasove pravašima da ih daju spomenutoj koaliciji, kako ne bi otišli SDP-u.

"Pozivam sve koji misle dati glas pravašima da ga daju nama, jer će inače izgubiti glasove, otići će SDP-u", poručila je Tomašić nakon što je koalicija HDSSB-a i Konzervativaca predala kandidacije liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).
"Starčevićevo pravaštvo danas više ne postoji, postoje pojedinci, ali pravaške stranke ne", ustvrdila je Tomašić i pozvala birače iz slavonskih županija da izađu na birališta i daju glas koaliciji ili "ako hoće, njoj".

Koalicijsku listu u Četvrtoj izbornoj jedinici 'nosi' Branimir Glavaš, u Petoj Dragan Vulin, na drugim su mjestima Vladimir Šišljagić i Tomašić.

Vulin, predsjednik HDSSB-a poručuje kako će koalicija beskompromisno zastupati interese Slavonije, Baranje i Srijema u kojima je poljoprivreda ključna grana.
Slavonija, kaže, ne smije biti sirovinska baza, mora imati prehrambenu i prerađivačku industriju. "Dosta je eksploatacije Slavonije. Dosta je toga se se u njoj više isplati čuvati ptice, bube i žabe nego proizvoditi hranu", poručuje Vulin i prenosi odlučnost koalicije da promijeni postojeće stanje.

O poslijeizbornom koaliranju i eventualnim partnerima malo otkriva. "Sigurno da u ovom trenutku nismo ni jedni ni drugi, svoji smo, jedini koji iskreno i beskompriomisno zastupaju interese Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca. Što će biti poslije izbora, vidjet ćemo kad prođu", odgovara novinarima.

Tomašić nije govorila o razlozima zbog kojih je 'pukla' suradnja njene stranke s HDZ-om. "Pitajte HDZ, s naše je strane bila dobra želja i volja", izjavila je.

"Ako budemo dio vlasti, budemo obnašali vlast, naravno da ću ostati u Hrvatskoj, ako ne, budemo li imali samo jednog zastupnika mislim da Slavoniji mogu više pomoći u Europskom parlamentu, nego da sjedim ovdje u Saboru", odgovorila je Tomašić upitana što će biti s njenim mandatom u EP ako uđe u Hrvatski sabor.

Potvrdila je i da će na koalicijskim listama biti poštovana 'ženska kvota', odnosno da će biti 40 posto žena. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se