Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentari iz Europskog parlamenta

Tomašić: Neka se sudi svim onima koji su umiješani u taj kriminal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presuda stranci HDZ i ostalim optuženima s posebnom pozornošću iščekivala se i u Strasbourgu. Što predstavnici Europske pučke stranke, čiji je HDZ čal misle o presudi?

Presuda HDZ-u, prvoj političkoj stranci kojoj se sudilo u Hrvatskoj s posebnom pozornošću iščekivala se i u Strasburgu, gdje je ovaj tjedan zasjedanje Europskog parlamenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekocid Stiže novo kazneno djelo: Jedan od najtežih zločina napokon će biti strogo kažnjavan Julija Navaljnaja u Europskom parlamentu - 1 Dočekali je ovacijama Udovica Navaljnog zastupnicima EU parlamenta: "Želite poraziti Putina? Onda prestanite biti dosadni"

Važnost Europskog parlamenta

Zastupnici iz redova HDZ-a nisu htjeli komentirati kaznu. A ni predstavnici Europske pučke stranke, čiji je HDZ član, ne žele govoriti o presudi dok ne postane pravomoćna.

'Ja mislim da će pučani isto tako zahtijevati da se sudi onima koji su umiješani u sve te melverzacije i taj kriminal, da se njima sudi, a da se stranku pusti na miru', rekla je Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu.

Ruža Tomašić 'opalila' po Europskom parlamentu: 'Godina dana je bila sasvim dovoljna!'

'Ne vjerujem da će se odraziti. Ljudi ovdje koji su iz HDZa su kompetentni,  trude se i rade i ne bi se ni trebalo odraziti, nema nikakvog razloga, no na ugled HDZ-a unutar pučke stranke, možda nitko neće stati iza njih u toj situaciji. Pučka stranka će ih podrzati u političkoj situaciji ali kad se radi o kriminalu nitko neće stati iza toga', rekao je Nikola Vuljanić predstavnik Hrvatske u Europskom parlamentu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene