Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijeti mu smjena?

Tolušićev pomoćnik pokušao zaustaviti inspekcije uoči Uskrsa, iz Ministarstva poručuju da će ga sankcionirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić pismeno je zatražio od veterinarskih inspektora da ne rade inspekcijske nadzore na Veliki tjedan. Ministarstvo poljoprivrede se od ovakvog poteza ogradilo, a zbog tih preporuka uslijedit će i istraga koja bi mogla rezultirati i Agičićevom smjenom.

Damir Agičić, pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo i sigurnost hrane, poslao je preporuku veterinarskim inspektorima koje moli da na Veliki tjedan, odnosno posljednji tjedan u ožujku ne rade inspekcijske nadzore. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima"

"S obzirom na to da je krajem ovoga mjeseca Veliki tjedan i da mnoštvo naših stranaka na poseban način proživljava to razdoblje, preporučujem i molim vas da taj posljednji tjedan ožujka ne planirate nikakve inspekcijske nadzore u objektima", stoji na početku preporuke, piše Jutarnji list.

Preporuka je poslana sa službenog maila, na memorandumu Ministarstva poljoprivrede i sa službenim potpisom i zaglavljem ministarstva. 

Agičić inspektorima poručuje da će njihovi "subjekti" u tom vremenu imati povećan opseg posla, pa "nije primjereno da im se tamo još i mi pojavimo radeći neke kontrole”, jer treba “poštivati osobnost stranaka, njihove poslovne običaje i životne navike” te im u tom razdoblju ne treba "da glumimo prerevnu inspekciju kad to nije primjereno”.

Upozorava i da nije primjereno dolaziti u nadzor objekata u vrijeme kad se "u našem narodu tradicionalno darivaju prijatelji i poslovni partneri”, jer se sa strane mogu čuti komentari “da se dolazi u objekte kako bi se dobilo što neprimjereno”. Ipak, ostavlja mogućnost da se inspekcijski nadzori i u tom razdoblju provedu “bude li što hitno, možda kakva epizootija zarazne bolesti”.

Agičiću slijede sankcije

Iako je u PS-u istaknuo kako “nije predvidio da (primatelji) ovaj mail proslijede podčinjenima”, nego da sami organiziraju posao “na gornji način”, bizarna mail-preporuka ipak je poslana na puno više adresa.

Upitali smo Ministarstvo poljoprivrede hoće li ministar smijeniti Agičića. "Postupanje o kojem govorite za Ministarstvo poljoprivrede potpuno je neprihvatljivo i zato će biti sankcionirano. Povećanu prodaju prehrambenih proizvoda uoči blagdana mora pratiti i pojačani inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište.
Tako je bilo za Božić, tako će biti i za Uskrs", rekli su nam u Ministarstvu poljoprivrede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene