Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ JEDNA OBJAVA

Todorić žestoko opleo po Vladinom povjereniku: "Vidljivo je za koga ste namještali bilance!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Bilance nije izradila revizorska kuća, nego Vaša uprava s jasnim ciljem", optužio je Ivica Todorić Antu Ramljaka.

Ivica Todorić danas je na svom blogu prilično aktivan. Nakon ministrice Martine Dalić i revizorskog izvješća te optužbi da je koristio novac Agrokora u privatne svrhe, sada se osvrnuo i na Vladinog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Slika nije dostupna Opisao kontakte s Vladom Todorić Vladi postavio 4 pitanja i opisao svoj susret s Plenkovićem: "Bilo mi je neobično što me primaju u tajnosti, pod okriljem noći"

Objavu prenosimo u cijelosti.

Poštovani gospodine Ramljak, jučer ste jasno naglasili kako ste se s predstavnicima fonda Knighthead susreli još 30. ožujka, dakle prije donošenja Lex Agrokora jer ste, kako ste naveli, bili bliski situaciji oko Agrokora. Tko Vas je učinio bliskim Agrokoru? U kojoj ste funkciji, a tek ste 10. travnja imenovani izvanrednim povjerenikom, bili na sastanku s ljudima iz Knightheada? Zašto je to važno? Zbog činjenice da je vidljivo za koga ste namještali bilance! Bilance nije izradila revizorska kuća, nego Vaša uprava s jasnim ciljem.

Također je važno da javnosti kažete jeste li s fondom Knighthead surađivali i prije tog vremena na poslovima u šibenskom TLM-u.

Znate li da je u slaganju i namještanju bilanci u kojima su uočljivi propusti u primjeni računovodstvenih i revizorskih standarda sudjelovala osoba iz fonda Knighthead uz pomoć Vlade Bošnjaka te još dvije osobe iz Agrokora ? Ja imam takva saznanja i te ću osobe kazneno prijaviti za nedopustive računovodstvene manipulacije.

Sve će otkriti vrlo bliska budućnost. Kada bi zaista firme bile tako loše kako ih se pokušava prikazati, onda je svima jasno da ih nitko ne bi htio niti kupiti! Zašto bi bilo tko kupio nešto što ima negativnu vrijednost u milijardama kuna? Sada ćemo vidjeti, da li će se pojaviti “kupci” i kroz nagodbu preuzeti kompanije!? Ako se pojave, onda je potpuno jasno da je cijela operacija s Lexom bila paravan za obezvrjeđivanje Agrokora kako bi se tako obezvrijeđen praktično darovao! Tada će biti kristalno jasno da neustavni Lex nije niti trebao biti izglasan i da je zastrašivanje javnosti stečajem da nije bilo Lexa zaista dimna zavjesa! Ono čega se ja najviše strašim jest scenarij u kojem će se firme koje smo moj menadžment i ja restrukturirali i konsolidirali, biti prodane u bescjenje, a one koje smo tek trebali restrukturirati, biti uništene!

Gospodine Ramljak, ne skrivajte se iza političkih pokrovitelja iz Vlade, ovo su jednostavna pitanja na koja ćete morati odgovoriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene