Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova objava

Todorić: Stvarni vlasnik Agrokora je Knighthead

Ivica Todorić (Screenshot You Tube)
Ivica Todorić (Screenshot You Tube)
''Knighthead je od 10. travnja 2017. god. neformalni (stvarni) vlasnik Agrokora, što mu je omogućio Lex Agrokor. U međuvremenu, Knigthead ojačava svoju pravnu i financijsku poziciju roll-up ugovorom. Ovim nastaju pravne i kriminalne okolnosti, prestaje vladavina prava, a i financijski položaj Agrokora je bitno otežan'', piše Todorić na svom blogu.

''Roll-up aranžman je zamijenio neustavni Lex i došlo je do privatizacije državnih ovlasti. U ovakvoj situaciji - pravu su ruke vezane. Nemoguće je zakonito poslovati u nezakonitom okviru i nemoguće je postići opstanak Agrokora dok su sve glavne odluke delegirane lešinarskom fondu, čiji apetit je isključivo preuzimanje. Preuzimaju u suradnji sa onima koji su to omogućili.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Potpisom roll-up ugovora Ante Ramljaka i Knighthead su ucijenili sve i time osigurali svoju vlast nad Agrokorom i to sa milijardom EUR koje kontrolira Knighthead. Znači time pruzimaju kontolu nad vođenjem procesa i sudbinom opstanka Agrokora. Jednostavno rečeno, ovaj nezakonit aranžman je ubiti prividan posao koji u svojoj suštini predsatvlja preuzimanje kontrole nad kompanijiom. Ovo je istina! Takav aranžman je sponzorirala Vlada RH koja je time garantirala provođjenje bezakonja. Dok postoji ovaj ugovor - svaki mogući povjerenik je Ramljak, a svaka moguća ministrica - Dalić.

Jedino rješenje za:

a) povratak na pravni put;

b) da se pravnim aktom regulira roll-up ugovor

c) da se pravnim aktom regulira Knightheadova pozicija, zbog trgovanja utjecajima koji su mu omogućili ministrica Dalić i izvanredni povjerenik Ante Ramljak pravnim aktom (roll-up ugovorom)

d) debokloadu Agrokora i nastavljanje procesa u skladu sa Ustavom i svim pravnim propisima RH, u interesu svih dionika kao i nastavka uspješnog poslovanja Agrokora'', objavio je Todorić na blogu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene