Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrija Jarak izvještava iz V. Britanije

Hoće li se Ivica Todorić predati u Londonu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić bi se ovih dana, kako neslužbeno doznajemo, mogao predati policiji u Londonu po savjetu svojih odvjetnika, kako bi izbjegao uhićenje.

Ivica Todorić mogao bi se uskoro pojaviti u londonskoj policiji, javio nam je Andrija Jarak, reporter Nove TV koji se trenutno nalazi u Londonu. "Riječ je o neslužbenoj informaciji koju ne žele komentirati Todorićevi engleski odvjetnici. Ne žele nam ništa o tome reći ni u policiji", kaže Jarak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Navodno su Todorića tako savjetovali odvjetnici kako bi izbjegao uhićenje.  

Hrvatske vlasti dosad su izbjegavale potvrditi da znaju gdje se Todorić nalazi, no danas je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla kako je čula da je u Velikoj Britaniji. "Čujem da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu", rekla je Grabar-Kitarović. 

Aaron Payne, glasnogovornik britanske Nacilnalne kriminalističke agencije (National Crime Agency - NCA), rekao je za N1 televiziju da će osobu koja se traži putem Europskog uhidbenog naloga uhititi britanska policija. 

"Općenito govoreći, osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Europskog uhidbenog naloga (EAW), bit će uhićena od strane britanske policije i počet će postupak oko izručenja. Postupak oko izručenja potom provodi Westminster Magistrates Court. U smislu konkretnih pitanja o Europskom uhidbenom nalogu bojim se da na to moraju odgovoriti vlasti koje zahtijevaju uhićenje konkretne osobe. U ovom slučaju strana koja zahtjeva uhićenje je Hrvatska'', stoji u odgovoru Paynea za N1

Dodaju i neslužbenu informaciju da je Ivica Todorić posljednjih dana skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene