Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslušajte i sami

Todorić krivo čuo pa napao predsjednika Sabora: Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trećom objavom na blogu u nedjelju Ivica Todorić osvrnuo se na izjavu koju je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao za Novu TV o tome je li potrebno saborsko istražno povjerenstvo ako državno odvjetništvo pokrene istragu u slučaju Agrokora. No, Todorić je u Jandrokovićevoj izjavi čuo nešto sasvim drugo.

Nakon subotnjeg sastanka u Vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem, Gordan Jandroković zastao je da odgovori na nekoliko pitanja reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Brkić Tomljenović. Njihov je razgovor, što možete provjeriti i u priloženom videu, tekao ovako:

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Ivana Brkić Tomljenović: ''Je li možda tema bila i Agrokor?''

Gordan Jandroković: ''Bilo je dosta tema, bilo je i o tome riječi.''

Ivana Brkić Tomljenović: ''Što ste razgovarali o Agrokoru?''

Gordan Jandroković: ''Puno lipih stvari.''

Ivana Brkić Tomljenović: ''Recite mi samo još, hoće li povjerenstvo nastaviti s radom ako se pokrene službena istraga?''

Gordan Jandroković: ''Moje je mišljenje da ako krene istraga, da povjerenstvo ne bi trebalo raditi jer će doći do preklapanja. To je sasvim sigurno - onoga što je dio pravosuđa i onoga što je dio rada povjerenstva. Tako da mislim da bi trebalo doći onda do zastoja u radu, odnosno prekida rada povjerenstva. Ali vidjet ćemo što će se događati u idućim danima.''

Ivana Brkić Tomljenović: ''Gospodin Cvitan kaže da mu ne bi smetalo povjerenstvo u radu.''

Gordan Jandroković: ''A vidjet ćemo. Zato i kažem, neću ništa prejudicirati. Vidjet ćemo što će se događati u idućim danima, pa ćemo onda vidjeti što je svrsishodno i što je u konačnici najkorisnije. Ali mislim da je najvažnije da oni koji su, ako jesu prekršili zakon, zbog toga i odgovaraju.''

Ivana Brkić Tomljenović: ''Hoće li se uskoro nešto po tom pitanju i dogoditi, imate li informacija?''

Gordan Jandroković: ''To vam ne mogu reći.''

Dakle, dok je Jandorković odgovarao na hipotetsko pitanje ''što ako'',  Todorić je čuo ''što kada'' te optužio predsjednika Sabora da ''podriva stupove pravne države''. Njegovu objavu s bloga prenosimo u cijelosti:

''Nakon jučerašnjeg, subotnjeg sastanka u Vladi, a kojem su nazočili premijer, ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, dogodila se izjava gospodina Jandrokovića koja duboko podriva stupove pravne države. Naime, gospodin Jandroković je rekao kako će saborsko istražno povjerenstvo prestati s radom kada DORH pokrene istragu. Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu? Ima li i on informacije koje nikako ne bi smio imati? Ne želim vjerovati da je tema jučerašnjeg sastanka u Vladi bilo postupanje DORH-a, no ova me Jandrokovićeva izjava, nažalost, demantira. Nevjerojatno je da ljudi iz izvršne i zakonodavne vlasti komentiraju i najavljuju postupanje neovisnih pravosudnih institucija. Model je očito jasan- medijskim linčem i neodgovornim izjavama najviših dužnosnika Vlade i Sabora stvorena je atmosfera osude bez suđenja, krivnje bez postupka, u kojoj su izvršitelji i tužitelji i suci. Cilj je jasan- sakriti vlastiti kriminal koji je ozakonjen neustavnim Lex Agrokorom, no istina će, ipak ugledati svjetlo dana, a odgovorni i iz Vlade i izvanredne uprave Agrokora koji sudjeluju u nečasnim radnjama, morat će odgovarati'', napisao je na blogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene