Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za slovenske medije

Todorić otkrio što ga veliki investitori najčešće pitaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je u razgovoru za slovenski poslovni dnevnik "Finance" da ga mnogi investitori pitaju za savjete o mogućnosti ulaganja u Sloveniju, nakon što je njegov koncern preuzeo trgovački lanac Mercator, čime je nastalo najveće trgovačko poduzeće u regiji.

Zadnjih me mjeseci najmanje deset velikih investitora pitalo za savjet gdje u Sloveniji mogu ulagati, kazao je Todorić, te dodao da je i zbog njegovih savjeta došlo do ponuda prvoklasnih investitora za slovenske pivovare koje prodaje skupina Pivovara Laško (PL).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultati ankete Slovenska javnost protiv prodaje Mercatora Slika nije dostupna Uskoro predaje ponudu Agrokor potvrdio da će ponovno pokušati preuzeti Mercator

"Svjesni smo važnosti Mercatora za slovensko gospodarstvo i učinit ćemo sve da ono postane najveće i najučinkovitije poduzeće, to će biti u interesu razvoja slovenske ekonomije", kazao je Todorić u razgovoru o poslovanju Agrokora nakon povezivanja Mercatorove i Konzumove maloprodajne mreže u regiji.

Po njegovim riječima Konzum i Mercator imaju prednost pred stranim trgovcima i proizvođačima na lokalnom tržištu jer ga bolje poznaju.

Mercator prodan Agrokoru

"Lidl i Hofer ne mogu nadvladati Agrokor koji može biti konkurentniji ako radi kao oni. Naša je prednost da bolje razumijemo lokalno okruženje. I našim prehrambenim proizvodima, sladoledom i vodama, konkuriramo najvećim svjetskim tvrtkama. U 20 godina nismo izgubili naš tržišni udio, naprotiv - povećavali smo ga. Ne možemo reći da smo bolji od Nestlea, ali smo lokalno uspješniji", kazao je Todorić u razgovoru za slovenski poslovni list.

Što se tiče kapitala i investicija, Todorić je rekao da i u Sloveniji postoji kapital, ali je krivo distribuiran, te da sredstva za investicije u svijetu postoje, "i sada, unatoč krizi".

"Novca za investicije u svijetu je mnogo, ali nema programa", rekao je Todorić, dodavši da poziva one koji u regiji imaju probleme s financiranjem svojih programa da mu se jave da im nađe investitore, pa će im u tome pomoći.

"Novac nikad nije bio problem, ali je problem znanje. Naši ciljevi su socijalno poslovanje, ljudski kapital i znanje", rekao je Todorić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene