Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćen Anti Lušiću

Todorić izgubio otok kod Rogoznice: "Njemu je pun kufer ove situacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Todorić više nije vlasnik otoka Vela Smokvica kod Rogoznice

Ivica Todorić više nije vlasnik otoka Vela Smokvica kod Rogoznice, potvrdio nam je portalu SibenikIN vlasnik tvrtke Grafoplast Ante Lušić koji je još 1995. ugovorom s Ministarstvom obrane dobio dugogodišnje pravo korištenja tog otoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi blog Todorić: "Današnja odluka Ustavnog suda je Plenkovićev kraj" Slika nije dostupna Todorić na blogu: "Pripremam nove tužbe koje ću podnijeti pred domaćim i međunarodnim institucijama"

U međuvremenu je svoju tvrtku i pravo korištenja otok prodao Todoriću i sada je, po nama nepoznatoj cijeni otok dobio natrag.

"Todoriću je 'pun kufer' ove situacije o kojoj bruji čitava Hrvatska, a kako sam mu ja davno govorio da mi je želja vratiti upravljanje nad otokom na kojem sam što samostalno, što za njega, brinuo 22 godine, on je sada na to pristao i opet sam na početku" kazao je za portal SibenikIN Lušić koji nije htio odati detalje dogovora prema kojem je Grafoplast i dugogodišnje pravo korištenja otoka Smokvice vratio na sebe.

Podsjetimo, Ministarstvo obrane još je 1995. godine dalo njegovoj firmi Grafoplast pravo korištenja otoka Smokvice na razdoblje od 30 godina, a ugovor je potpisala i treća strana, Općina Primošten, koju je kasnije naslijedila novoformirana Općina Rogoznica.

U međuvremenu je Agrokor Ivice Todorića otkupio od Lušića Grafoplast, i zajedno s obitelji počeo koristiti otok gdje su držali brodove, odmarali, ljetovali i neometani primali goste i prijatelje. Lušića je Todorić zadržao na čelu tvrtke i zadužio ga za upravljanje otokom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene