Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jandroković o izmjeni Ustava

'To je sve farsa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativu o izmjeni Ustava komentirao je i zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Novinarima u Saboru je kazao 'kako i ovakvim potezima Vlada želi od izručenja Njemačkoj zaštititi Josipa Perkovića'.

Pročitajte i ovo Izbor predsjednika Sabora Izbor predsjednika Sabora VIDEO Ovih šestero zastupnika glasalo je protiv Gordana Jandrokovića Ilustracija izdana tjeralica Sin bivše ugledne sutkinje nestao bez traga: Bivšoj curi radio odvratne gadosti, policija se umiješala tek kad ju je zatočio

Jandroković je pojasnio kako za HDZ ne dolazi u obzir glasovati o izmjenama Ustava prije nego na snagu stupi izmijenjeni Zakon o europskom uhidbenom nalogu. U HDZ-u smatraju kako je plan Vlade promijeniti Ustav prije 1. siječnja i početi postupak protiv Perkovića u Hrvatskoj i tako ga zaštititi od izručenja Njemačkoj koja ga traži i koja je izdala europski uhidbeni nalog.

'HDZ nikoga ne štiti', rekao je Jandroković, već inzistiraju na provedbi obaveza, a jedna od obaveza je izručenje Perkovića.
Komentirajući zakon koji regulira izručenja po europskom uhidbenom nalogu, takozvani 'Lex Perković', Jandroković je kazao kako čeka da vidi kako će zakon izgledati.

>>Ukida se zastara za SVA teška ubojstva!

Tvrdi kako nije siguran što će Europa misliti o zakonu. Podsjetio je kako su tri dana prije ulaska u Europsku uniju promijenjena dva članka zakona. Jedan je onaj o vremenskom ograničenju, a drugi  regulira postupak suda u slučaju izručenja, koji je do ove godine zapravo značio kako sud odlučuje o izručenju i da zastara nije prepreka.

Jandroković je uvjeren kako je stavljanje zastare kao ograničenje za izručenja bio 'dvostruki osigurač kako bi se zaštitili pojedinci'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene