Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO

Vlasnik restorana: USKOK je tražio snimku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je vlasniku pokucao na vrata, a on im je dao snimljeni materijal star dvije godine.

Bivšeg premijera čeka još jedna optužnica, ona za uzimanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskom MOL-u bila predana upravljačka prava u INI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tek za pet mjeseci Pripremno ročište u aferi HEP-Dioki odgođeno do svibnja Slika nije dostupna Afera INA-MOL Fazekaš: 5 milijuna eura nije dobio Sanader nego Ježić!

Jedan od ključnih dokaza za to je novootkrivena snimka susreta Sanadera sa šefom MOL-a Zoltom Hernadijem. Vlasnik restorana u kojem je snimka napravljena ekskluzivno je o svemu progovorio za Novu TV.

Vlasnik Diokija Robert Ježić pred USKOK-ovim je istražiteljima optužio bivšeg premijera za uzimanje mita od šefa MOL-a. Kako bi dokazao tajni sastanak na kojem se o tome raspravljalo, ponudio je i račun iz zagrebačkog restorana Marcelino koji je pod videonadzorom. USKOK je vlasniku pokucao na vrata, a on im je dao snimljeni materijal star dvije godine.

>> 'Nisam ratni profiter. Ove konstrukcije nemaju veze sa životom!'

'Obećali su mi da će biti samo taj datum koji je njih interesirao i to je to', rekao je Mario Čerhak, vlasnik restorana. Na snimkama Sanader, Hernadi i Ježić sjede u odvojenoj sobi. Poruke su prosljeđivane na papiru, a Sanader je iz mobitela izvadio bateriju. Na kameru u restoranu ipak nije računao.

'To je jedna rutinska stvar kao što uključimo struju ili nešto', dodaje Čerhak. Sanaderovi branitelji ogorčeni su na ovako prikupljen dokaz. 'Ove snimke ne dokazuju apsolutno ništa jer su snimljene četiri mjeseca nakon inkriminiranog događaja', rekao je Čedo Prodanović.

'Mi smatramo da je ovo snimka tog navodnog razgovora između Sanadera i Hernadija nezakonit dokaz pa na bilo koji način se on pojavio u spisu. Smatramo da postoji vrlo ozbiljan prigovor koji ćemo mi podnijeti na vijeću', rekla je Jadranka Sloković.

Predsjednik Ceha ugostitelja smatra da je restoran kršio privatnost. 'Ja mislim da je to jedno košenje sa pravom čovjeka na diskreciju. Ne vidim razlog da bi netko čuvao nekoga da vas snima na pet, šest godina, dvije, tri, nije mi jasno', kazao je Ante Mihić, predsjednik ceha ugostitelja pri HOK-u.

'Videonadzor po meni bez backupa gubi bilo koji smisao. Ja nisam otvorio restoran da bi imao tajno mjesto gdje se karta, gdje neko dovodi ljubavnice, gdje se neki plijen dijeli ili ne dijeli, to nas uopće ne interesira, mi imamo objekt koji je pod videonadzorom', kaže Čerhak. Također ističe da se snimke nadzornih kamera čuvaju samo iz predostrožnosti. Upozorenje o snimanju jasno je istaknuto. Snimke, tvrdi, nisu namijenjene za distribuciju, osim u slučaju kada ih zatraži pravosuđe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene