Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pragu trećeg mandata

Tko želi, a tko ne želi Bajića? Dobio je potporu saborskog odbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik, na korak je do trećeg mandata, a danas je, uz kritike oporbe, dobio blagoslov saborskog odbora za pravosuđe.

HDZ i koalicijski partneri su za Bajića, dok ga SDP optužuje da odrađuje po nalogu vlasti. Bez velikih obećanja ali samouvjereno Glavni državni odvjetnik došao je pred saborski odbor za pravosuđe i spreman je na treći mandat zaredom. 'Nisam nikad ništa unaprijed obećavao i ako uzmete transkript od 8 godina isto sam rekao da ću raditi pošteno savjesno i zakonito i tako ostajem i sada', izjavio je Bajić.

Pročitajte i ovo Muškarac se zapalio na Markovu trgu Šokantan događaj Zbog fotografija muškarca koji se zapalio reagirao HND Muškarac se zapalio na Markovu trgu Prizori užasa Saborski zastupnik svjedočio užasu na Markovu trgu: "U šoku sam, ne mogu doći sebi"

>> 'Očito je Bajić radio samo do jedne granice'

Iza Bajića je osam godina, Vlada kaže uspješnih, jer tu su akcije poput HŽ-a, Podravke, HAC-a i ostale, koje to dokazuju. Za njih su pojašnjavaju zaslužne okolnosti, poput izmjene zakona o kaznenom postupku, no glavno je pitanje je li Bajić mogao i više. 'Za više treba imati instrumente partnere i društvenu klimu, ili da kažemo izravnije političku volju', ističe ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Politički utjecaj kao ključ Bajićevog rada

Svoje tumačenje političke volje ima i oporbeni SDP. 'Tvrdim da je dakle politički utjecaj bio ključan u radu glavnog državnog odvjetnika', tvrdi Boris Šprem. 'Nema koincidencije, ili ima koincidencije s vrlo ažurnim radom državnog odvjetnika, s odlaskom Ive Sanadera s funkcije predsjednika Vlade', dodaje Josip Leko. No, Sanadera ministar i državni odvjetnik ne spominju.

I dok SDP, koji je Bajiću dao prvi mandat i podupro drugi, sada kaže 'Ne', izabrani predsjednik, na njegovoj je strani. 'Tko god bude izabran pa i Bajić neka stisne gas do daske i da bude puno boljih rezultata', zaključio je Ivo Josipović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene