Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pročitajte biografije

Sve što trebate znati o novim ministrima u Vladi Andreja Plenkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru su sa 78 glasova potvrđeni novi ministri u vladi Andreja Plenkovića.

Hrvatski Sabor potvrdio je nove ministre u vladi Andreja Plenkovića.

Pročitajte i ovo Davor Božinović "On se žalio na buku" Splitski dogradonačelnik policiji prijavio HDZ-ov skup, Božinović kaže: "Besposlen pop i jariće krsti" Slika nije dostupna ''Bit će zanimljivo...'' Kuščević o iskazivanju povjerenja Blaženki Divjak: ''Svi smo svjesni njezina rada'', Štromar mu odgovorio na Facebooku

Predrag Štromar postao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, Blaženka Divjak ministrica znanosti i obrazovanja, Davor Božinović ministar unutarnjih poslova, Dražen Bošnjaković ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić ministar zaštite okoliša i energetike, Marko Pavić ministar rada i mirovinskog sustava, a Lovro Kuščević ministar uprave. Svi ministri izglasani su sa 78 glasova.

PREDRAG ŠTROMAR - POTPREDSJEDNIK VLADE ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI I MINISTAR GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJE

Predrag Štromar rođen je 13. siječnja 1969. godine u Varaždinu, gdje je 1987. završio srednju školu. 1993. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a daljnje školovanje je nastavio pohađajući brojne edukacije iz područja financija, računovodstva i organizacije rada. Aktivno se služi engleskim jezikom. Od 2009. do 2017. bio je župan Varaždinske županije, a od 2016. je zamjenik predsjednika HNS-a.  Na posljednjim lokalnim izborima izgubio je mjesto župana na koje je zasjeo Radimir Čačić. Nakon ostavke Ivana Vrdoljaka postao je privremeni predsjednik HNS-a.

Kompletnu biografiju Predraga Štromara pročitajte ovdje.

BLAŽENKA DIVJAK - MINISTRICA ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA

Blaženka Divjak je doktorica prirodnih znanosti, a javnosti je poznata kao profesorica matematike te kao prodekanica iz područja znanosti na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Od 2000. godine istaknula se u projektima elektronskog učenja. Rođena je 1. siječnja 1967. u Varaždinu gdje je 1985. završila prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Varaždinu. Nakon toga je upisala Prirodoslovno matematički fakultet na kojem je diplomirala 1989. godine i stekla zvanje profesora matematike i fizike. 1993. godine je magistrirala na istom fakultetu te postala magistar prirodnih znanosti iz područja matematike. 1998. godine je postala doktorica prirodnih znanosti iz znanstvenog polja matematike.

Kompletnu biografiju Blaženke Divjak pročitajte ovdje.

MARKO PAVIĆ - MINISTAR RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

Marko Pavić rođen je 18. lipnja 1979. godine u Zagrebu. Diplomirao je na PMF-u Zagrebu, na Geofizičkom odsjeku gdje je postao inženjer fizike, usmjerenje meteorologija i oceanografija. 2009. je na Geofizičkom odsjeku i magistrirao surađujući s National Oceanography Centreom u Southamptonu, gdje je 2005. odradio Chevening stipendiju. Trenutno je na završnoj godini doktorskog studija zaštite okoliša na PMF-u u Osijeku, a pohađa i poslijediplomski specijalistički studij "Vodstvo" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Dolazi s mjesta državnog tajnika u tom ministarstvu, gdje je proveo svega pola godine. Iz njegovog životopisa bi se reklo da bi bolje pristajao u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kamo ide njegov dojučerašnji šef Tomislav Ćorić.

Kompletnu biografiju Marka Pavića pročitajte ovdje.

DAVOR BOŽINOVIĆ - MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

Davor Božinović rođen je 1961. godine u Puli. Njegova obitelj porijeklom je iz Boke Kotorske, a otac mu je bio kapetan u Ratnoj mornarici Jugoslavenske vojske. Nakon djetinjstva provedenog u Puli, u vrijeme studija preselio se u Zagreb. Upisao je Fakultet političkih znanosti gdje je kasnije i doktorirao i to na području međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti. Nakon što je počeo obnašati dužnosti savjetnika veleposlanika Republike Hrvatske, živio je u raznim zemljama regije, te tako, osim engleskog, naučio tečno govoriti i bugarski jezik. Ima suprugu i dvoje djece. Široj javnosti najpoznatiji kao ministar obrane Republike Hrvatske u Vladi Jadranke Kosor.

Kompletnu biografiju Davora Božinovića pročitajte ovdje.

DRAŽEN BOŠNJAKOVIĆ - MINISTAR PRAVOSUĐA

Dražen Bošnjaković rođen je 1961. godine u Vukovaru, a do svoje osamnaeste godine živio je u Iloku s bakom i djedom, jer su mu roditelji bili na privremenom radu u Njemačkoj. Završio je Pravni fakultet u Zagrebu. Član je HDZ-a i bivši ministar u Vladi Jadranke Kosor. Oženjen je sutkinjom Lidijom, s kojom živi u Ivanić Gradu i imaju troje djece U saboru je obnašao nekoliko dužnosti pa je tako bio predsjednik Odbora za zakonodavstvo, član Državnoodvjetničkog vijeća iz reda zastupnika, član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, član Mandatno-imunitetnog povjerenstva te član Odbora za europske poslove.

Kompletnu biografiju Dražena Bošnjakovića pročitajte ovdje.

LOVRO KUŠČEVIĆ - MINISTAR UPRAVE

Lovro Kuščević je rođen 1975. godine u Supetru, po struci je pravnik, ima dvoje djece. U vladi Andreja Plenkovića prvotno je izabran je za ministra graditeljstva i prostornog uređenja, no nakon dogovora s HNS-om Kuščević je postao novi ministar uprave.

Bio je načelnik Općine Nerežišće, na otoku Braču, koju je obnašao tri mandata. Kuščević je bio i vijećnik Splitsko-dalmatinske županije,ima prijavljenih 8,5 milijuna kuna imovine.

Kompletnu biografiju Lovre Kuščevića pročitajte ovdje.

TOMISLAV ĆORIĆ - MINISTAR ZAŠTITE OKOLIŠA I ENERGETIKE

Tomislav Ćorić rođen je 1979. godine u Pločama. Nakon završene osnovne škole i gimnazije u rodnim Pločama, studirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je po završetku nastavio znanstveno usavršavanje iz područja financija. Završio je poslijediplomski studij „Financije i bankarstvo“, a titulu doktora ekonomskih znanosti stekao je 2011. obranom doktorske disertacije na temu „Tečajni mehanizam ERM 2 u procesu pristupanja europskoj ekonomskoj i monetarnoj uniji“. Od 2003. godine radi na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta – Zagreb, najprije u svojstvu asistenta, potom višeg asistenta i docenta. Ćorić je  ministar zaštite okoliša i energetike postao nakon što je obnašao dužnost ministra rada i mirovinskog sustava.

Kompletnu biografiju Tomislava Ćorića pročitajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene