Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Funkcije u HDZ-u

Tko su Jarnjak i Maček?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo profile Ivana Jarnjaka i Vlatka Mačeka.

Ivan Jarnjak je bivši šef MUP-a, potpredsjednik Sabora. Podrijetlom Bednjanac. Ivan Jarnjak bio je glavni tajnik stranke. Čovjek preko čijih ruku su prolazili svi dokumenti. Pa tako i račun za kupnju blindiranog BMW-a za Sanadera, što je prvo opovrgavao, poslije objasnio da je to bila samo formalnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko 30 milijuna kuna USKOK sumnjiči HDZ za krađu čak 30 milijuna kuna! Slika nije dostupna 'Istraga uoči izbora nije slučajnost' Kosor o ostavci: Ma ni govora!

'Znalo se dogoditi da recimo za nešto se zaboravi donijeti odluka pa se donese naknadno', rekao je jednom prilikom Ivan Jarnjak. Crni fondovi HDZ-a, transkripti, kriminal u carini, Ivan Jarnjak na svaku aferu uvijek je odgovarao isto - ništa nisam vidio, znao ni čuo.

Prvi koji je u njega uperio prstom bio je bivši rizničar stranke, a potom i blagajnica, kojoj je odmah zaprijetio tužbom. Tako je bilo i danas. 'Odazvat ću se svakako na razgovor sa USKOK-om ili tko će to još biti i kroz taj razgovor otkloniti sve ono što mi se stavlja na teret', poručio je.

Istraga proširena i na Mačeka

Uz Jarnjaka istraga je proširena i protiv Ratka Mačeka, bivšeg Sanaderovog glasnogovornika. Najpovjerljivijeg i najbližeg suradnika. Direktora HDZ-ovih kampanja 2005 i 2007.

Čovjeka je to kojeg su mnogi označavali kao pravog spin doktora. HDZ-ova blagajnica optužila ga je da je u torbi odnio 10 milijuna kuna iz crne blagajne, dok je bio desna Sanaderova ruka.

Nakon Sanaderovih suradnika, središnjica se pita tko je sljedeći. Jer, više se ne zna tko koga sumnjiči.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene