Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

'Tragom medijske vijesti’

Tko krade eletrični kabel iz Salonita?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija istražuje krađu električnog kabela vrijednog oko 30.000 kuna, ukradenog iz tvorničkoga kruga Salonita u Vranjicu, izvijestila je glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj.

Policija je počela istragu ‘tragom medijske vijesti’, rekla je glasnogovornica. Krađu električnog kabela koja neko vrijeme traje u Salonitu, u Krešimirovoj ulici, policija je počela istraživati pošto su mediji objavili vijest i fotografije na kojima se vidjelo da netko iz tvornice krade bakar. Radnici su sa sindikalistom Jozom Marićem policiji prijavili krađu koja se najvjerojatnije dogodila od 12. travnja do 19. svibnja u novoj hali, gdje se proizvode salonitne cijevi. Nestalo je 260 metara električnog kabela, zbog čega je policija nakon očevida Općinskome državnom odvjetništvu poslala posebno izviješće i nastavila kriminalističku istragu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

>> Radnici Salonita odblokirali ulaz u tvornicu

>> ŽDO traži da se Ćurkoviću sudi u odsutnosti

Tvornica Salonit je u stečaju, a njezin bivši vlasnik Jozo Ćurković je nedostupan, zbog čega će mu se, ako tako odluči Županijski sud u Splitu, suditi u odsutnosti. Naime, ŽDO je Županijskom sudu u Splitu podnio prijedlog za suđenje u odsutnost, jer se optuženi Ćurković od početka kaznenog postupka 2004. nalazi u bijegu i protiv njega je raspisana međunarodna tjeralica.

U zadnje vrijeme u tvornici Salonit se obavlja sanacija koju provodi tvrtka Adriatic-blizna. Krajem prošlog tjedna nekoliko radnika Salonita i njihov sindikalni povjerenik Jozo Marić blokirali su nakratko tvornicu, nakon čega je u nju ušla krim-policija, i to na njihov poziv pošto su prijavili i dokumentirali da se iz nje krade bakar i željezo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene