Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvija se jedna vrlo čudna situacija

ROK OD 60 DANA Tko je vođa Živog zida - odlučit će država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje je i tko će predvoditi Živi zid, ili barem ono što je od njega ostalo, na prijevremenim parlamentarnim izborima. Ivana Vilibora Sinčića, pobunjena ekipa u stranci je smijenila ovoga vikenda i već najavila koaliranje s nekim strankama prije izbora. Sinčić ih ne priznaje. Tko je vođa živog zida- država će presuditi u roku od 60 dana.

Živi zid predsjednika - nema. Jer u registru političkih stranaka - upisana su četiri supredsjednika, među njima i Sinčić. No jučerašnja skupština od 20-ak članova na čelo stranke postavila je Sinišu Gabrića. A Sinčić je Skupštinu proglasio - lažnom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sinčić i Lovrinović gosti Dnevnika Nove TV Sinčić o davanju iskaza u USKOK-u: 'Rekao sam ono što jest' Slika nije dostupna Sad kad su postali igrač... ŠTO SE DOGAĐA - Ipak ništa od novog Živog zida?

'Nema nikakvih potresa, to su podmetanja političkih protivnika preko naša dva bivša člana započeti izbornu kampanja', rekao je Sinčić.

I Gabrić Sinčića optužuje za lažiranje prethodne Skupštine i krivotvorenje dokumenata. Podignuo je i kaznenu prijavu protiv njega, a Sinčić mu vraća istom mjerom. A prema posljednjem Crobarometru iz svibnja, Živi zid uživa povjerenje 7,8 posto ispitanika.

Sinčić smatra da mu ovo neće naštetiti kampanji, dapače, vjeruje da će izazvati kontraefekt. Pa Gabrić najavljuje - moguću suradnju s drugim strankama. O imenima, ipak, ne želi. Međutim tvrdi kako suradnja s Mostom ostaje otvorena, ali da HDZ i SDP ne dolaze u obzir. U kontekstu razgovora spominje Miru Bulja i Ivana Lovrinovića.

Miro Bulj kaže - s Gabrićem nije vodio političke razgovore. Lovrinović, koji ni nije član MOST-a poručuje kako ni s kim iz Živog zida nije razgovarao.

A bi li MOST došao u obzir Ivanu Sinčiću? 'Most ako išta želi napraviti Most mora se Božo Petrov ispričati i dati ostavku da bi uopće počeo razmišljati o ovome što ste vi mene pitali', odgovorio je Sinčić.

Iz Ministarstva uprave zaprimili su zahtjev Siniše Gabrića za promjenom vodstva. U roku od 60 dana, kada prikupe sve činjenice, odgovorit će - tko je na čelu Živog zida.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene