Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje novca

Hoće li 5 tisuća radnika HŽ-a ostati bez posla?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada štedi 4 milijarde, s manje novca radit će čak 16 ministarstava.

Ministar Jakovina istaknuo je kako će se to osjetiti ponajviše na budućim poticajima. Uz ministarstva zdravlja, obrazovanja, graditeljstva i pravosuđa, manje novca dobilo je i ministarstvo prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Nova Vlada - 3 Sedam potpredsjednika Ovako će izgledati treća Plenkovićeva Vlada Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba"

Hoće li 5 tisuća zaposlenika hrvatskih željeznica ostati bez posla? Željeznički gigant koji je primao novčanu injekciju od dvije milijarde kuna na godinu nije ih pametno trošio. Sa smanjenim proračunom ministar Komadina najavljuje kako će na tražište ići 12 tvrtki koje nemaju veze s prijevozom. Ministar Komadina najavljuje restrukturiranje Hrvatskih željeznica koje su do sada trošile najviše novca, a bez rezultata.

'To je to restrukturiranje koje treba provesti. ne otkazi, već otpremnine, ja nikad ne bih rekao otkaze, znači oni koji su bez posla moraju dobiti adekvatno po zakonu svoja prava',r ekao je Komadina.

'U ovom trenutku HŽ i uprava je ta koja mora iznaći sredstva na tržištu kapitala i provesti restrukturiranje i zapravo pokrenuti onaj dio poslova koji u je u HŽ-u do sada išao iz budžeta', rekao je Zlatko Komadina, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

'Sve one obaveze koje imamo kako je rekao premijer i kako smo još tvrdili u par izjava govorimo o zakonu o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju će se za 2011 ispoštovati', kaže Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede. 

'Smanjenje koje imamo ostvarit ćemo uštedama na masi plaća ali bez da diramo i jedno pravo koje je tiče temeljene plaće', zaključio je Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene