Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno u 22:30

Tko je najmoćniji hrvatski sudac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za jedne bahat i arogantan za druge čovjek koji ne trpi nedisciplinu!

U njegovoj sudnici vladaju jasna pravila - nema telefoniranja, slanja poruka, žvakanja, grickanja bombona, drijemanja, kašnjenja. Sve ga to dekoncentrira. Jednoj ekipi rekao je čak da će im opremu izbaciti kroz prozor.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Provjereno: Matej Pešut i Danka Derifaj, reporterka Provjerenog Javno je (ne)bitno "Ravnatelj na službenom putu": Reporterka Provjerenog razotkrila bezočnu laž

Jedni mu prišivaju političku etiketu 'HDZ-ov dečko' drugi pak tvrde on je sudac sa zavidnom karijerom.

Predsjednik uskočkog odjela, predsjednik suda i sudac. Jedno vrijeme obnašao je čak četiri važne funkcije. Po mišljenju mnogih, jedan od danas najmoćnijih sudaca prošao je sve stepenice - od običnog suca u Virovitici preko istražnog u Zagrebu do šefa uskočkog odjela i predsjednika suda.

Ivan Turudić rodio se u skromnoj radničkoj obitelji, s majkom i tri starije sestre. Cijelu je mladost proveo na nogometnom terenu, sportu u kojeg se zaljubio od malih nogu, rekao nam je njegov prijatelj iz Virovitice Jasminko Umičević, koji je danas naftni stručnjak sa zagrebačkom adresom.

Inače, sudac Turudić je zbog načina suđenja, nekoliko puta bio i pod policijskom zaštitom, jednom i zbog suđenja Hrvoju Petraču kojega je dvaput osudio, jednom u odsutnosti.
Više o najpoznatnijem hrvatskom sucu, koji je u zadnje vrijeme najviše eksponiran zbog suđenja bivšem premijeru Sanaderu, pogledajte večeras u emisiji Provjereno u 22.30.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene