Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u Bruxelles

Tko će naslijediti Tepeša? HSP AS bira novog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević danas će izabrati novo vodstvo stranke.

Ivan Tepeš, podnio je ostavku na mjesto predsjednika stranke nakon prijevremenih parlamentarnih izbora, jer HSP AS, izostavljen iz nove HDZ-ove koalicije predvođene Andrejem Plenkovićem, nije uspio prebaciti izborni prag. Tepeša sada očekuje mandat u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šef HSP-AS za Dnevnik 'Okupljamo se i zbijamo redove. Nama je cilj pobjeda' Slika nije dostupna VELIKI SAN HSP AS-A 'Da u Hrvatskom saboru bude križ od 3 metra jer je u Poljskoj 2. Nije u redu da Hrvatska bude sekularna država'

Tepeš je na listi Domoljubne koalicije bio osmi, a zastupnik u Europskom parlamentu postat će sa svega 774 preferencijalna glasa.

Tepeš je zbog dogovora oko nove pozicije jučer bio i u HDZ-ovoj središnjici. "Zakon je vrlo jasan u tom smijeru, tako da je to jedino relevantno", rekao je Tepeš novinarima prilikom ulaska, a slično je govorio i Plenković.

"Zakon je takav. On je bio na listi osmi, to je činjenica, a je li to primjereno nije na meni da odlučujem", rekao je Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene