Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više imena

Tko je Crnojin nasljednik? Matić: Ako im ja nisam bio dobar, ne znam tko će biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se ne zna nasljednik Mije Crnoje. Popuniti osjetljivi resor očigledno je teže no što su vladajući mislili.

Iako je od smjene ministra branitelja Mije Crnoje prošlo više od tjedan dana, njegov se nasljednik još ne zna. Vladajuća koalicija najavljivala je kako će se ime novog ministra znati u roku od nekoliko dana, no popuniti taj osjetljivi resor očigledno je teže no što su mislili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mislav Bago o slučaju ministra branitelja 'NEVIĐEN POLITIČKI SKANDAL' Sada se procjenjuje tko je politički najjači u Banskim dvorima Slika nije dostupna Crnoja u Dnevniku Nove TV 'Prijavljen sam u gradu Samoboru jer sam dobio zemljište za izgradnju kuće. Zaista tamo namjeravam izgraditi obiteljsku kuću'

S mnogim se imenima špekulira, no još nijedno nije potvrđeno. Neki od kandidata za ministarsko mjesto navodno su sada odbili tu poziciju i to zato jer su očekivali da će biti prvi izbor, a ne rezerva. Može se čuti i kako HDZ na čelu tog osjetljivog resora želi Milijana Brkića, a nagađanja su postala i glasnija nakon što je on zamrznuo svoj saborski mandat. Imena ima još.

'Ministar branitelja vjerojatno će biti osoba koja, koju braniteljska populacija podupire, za koju zna i koja će sigurno biti taj koji će raditi u interesu braniteljske populacije', rekao je Josip Đakić.

'Moj stav je da među braniteljskom populacijom ima kvalitetnih ljudi koji mogu odraditi taj posao. Naravno ovo je političko mjesto, ministar branitelja. Naravno da i tu može biti čovjek koji poznaje braniteljsku populaciju', kaže Miro Bulj.

Ime novog ministra, uvjeravaju vladajući znat će se idućega tjedna. Miro Bulj kaže da će se znati do sjednice Vlade. Josip Đakić odgovora 'ponedjeljak, utorak', a premijer također navodi idući tjedan.

Matić nije uvjeren da će braniteljima itko odgovarati

'Kažu da imaju 10, 15, 70 kandidata za neko mjesto, a sada na kraju ispadne da ne mogu pronaći', poručio je bivši ministar Fred Matić.

Bivši ministar Matić kaže i kako je to jako specifično ministarstvo te kako nije uvjeren da će braniteljima itko odgovarati.

'Javnosti je poznato da sam ja Vukovarski branitelj, branitelj s Trpinske ceste, logoraš 9 mjeseci u 3 srpska koncentracijska logora. Ali ako im ja nisam bio dobar, ne želim biti lažno skroman, ali ne znam tko će im biti dobar', kaže Matić.

Sve se glasnije spominje i ideja o ministru koji nije branitelj.

'Branitelji kako u svojim raspravama puno puta na svog čovjeka gledaju drugačije. Možda bi čak bilo logično da bude i netko tko nije iz braniteljske populacije, možda bi on bolje još brinuo o njima', kaže Đakić.

Nakon ministra s najkraćim stažem u Vladi, nasljednik se, čini se, pomno provjerava i bira.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene