Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojašnjavaju stručnjaci

Tjeralica za Hernadijem još nije raspisana, a procedura mu ide na ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjeralica za direktorom mađarskog MOL-a Zsoltom Hernadijem temeljem europskog uhidbenog naloga još nije raspisana, a procedura ide na ruku samom Hernadiju.

Iako očekivana danas, tjeralica za predsjednikom Uprave mađarskog MOL-a Zsoltom Hernadijem temeljem europskog uhidbenog naloga još nije raspisana.

Pročitajte i ovo Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste? Slika nije dostupna Banski dvori bez komentara Mađarska vlada MOL-u naložila da razmotri prodaju dionica Ine

A procedura, kako su nam objasnili pravni stručnjaci, ide na ruku samom Hernadiju. Državno odvjetništvo Hernadija u ovom slučaju tretira kao bjegunca koji se nije odazvao našim kaznenim tijelima.

>> MOL o istražnom zatvoru Zsoltu Hernadiju: To je zastrašivanje!

Županijski sud rješenje o istražnom zatvoru poslao je USKOK-u, koji raspisuje tjeralicu i rješenje šalje istražnom zatvoru. Zsolt Hernadi rješenje će dobiti tek ako i kada bude uhićen i na njega onda ima pravo žalbe.

Pravni stručnjak Veljko Miljević tvrdi kako bi ovo rješenje moglo pasti na činjenici da nijedan prethodni poziv hrvatskog pravosuđa Hernadiju nikada nije bio uručen. A mađarsko pravosuđe ima osnove i za odbijanje provedbe europskog uhidbenog naloga.

'Meni se čini da će mađarska strana isticati prigovor da su oni proveli određene istražne radnje, da su na temelju tih provedenih istražnih radnji odlučili da nema elemenata za kazneni progon protiv gospodina Hernadija i da je za njih to takozvana res iudicata - presuđena stvar', kazao nam je Veljko Miljević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene