Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled

S MOST-om koji je pokazao da nije lak pregovarač - fotelje tek treba dijeliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Pezo Moskaljov podsjeća na događaje, koji su obilježili tjedan na izmaku.

Blagdanska šoping groznica - na vrhuncu. Od božićnih jelki do darova - kupuje se sve.
Vrijeme priprema za Božić. Vrijeme želja, za koje još nije kasno.

HDZ-u nije do fuliranja

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Barbara Golja tjedni pregled Dan žena, predizborne prepirke i Veliki brat: Teme tjedna donosi Barbara Golja Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF

Dok je Hrvatsku obuzelo adventsko ludilo, desnoj koaliciji nije bilo do fuliranja. U tjednu velikih preokreta - porušili su mostove. Odbili zajedničku suradnju i ostanak na vlasti pod svaku cijenu.

Tomislav Karamarko istrčao je iz pregovaračke utakmice u koju se Zoran Milanović - vratio.

Najveći postizborni ulog prepušta Boži Petrovu. Manje od 24 sata, trebala su šefu SDP-a da se predomisli. Do tada je ovako govorio: "Ja ili Karamarko, Karamarko ili ja jedini legitimirani ljudi nakon ovih izbora za bit mandatar sve drugo je ne samo prijevara nego nije dobro za Hrvatsku!"

U samo nekoliko dana radikalno je mijenjao stav. Vrijeđao i optuživao, pa sjeo pregovarati.
A s MOST-om koji je pokazao da nije lak pregovarač - fotelje tek treba dijeliti.

Upozorenje budućoj vladi - nije sve tako sjajno

Nakon niza loših, iz HNB-a optimistične prognoze. Guverner vjeruje da će gospodarstvo rasti više od očekivanja. A buduću Vladu upozorava da nije sve tako sjajno.

Hrvati i Slovenci zajedno protiv stotina kilometara žilet - žice s obje strane granice. Prekogranični susjedi političarima su na ovaj način poslali poruku, traže micanje žičane ograde koju je Slovenija postavila, a koja ometa svakodnevni život.

Susjednu državu sustigle su sankcije. Više od 40 milijuna eura odštete za neisporučenu struju iz Krškog - Slovenija mora isplatiti HEP-u. Odlučila je tako međunarodna arbitraža.

Mamići na slobodi

Otac i sin, Zdravko i Mario Mamić, izišli su iz Remetinca. Obrana sa slobode podmirena je milijunskim jamčevinama - što u novcu, ali i nekretnini. Izvršni Dinamov predsjednik u klub ne smije. Na utakmicu samo kao gledatelj. Ulove li ga da ne poštuje pravila, pa i razgovara s nekim od svjedoka - vraća se u zatvor. I ostaje bez milijuna.

Nevjerojatna zabuna u policiji. Na ispitivanje u USKOK - pozvali su pogrešnog Vrdoljaka. Ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, umjesto nogometaša Ivice Vrdoljaka. Ispričali su mu se. Pravog oko milijunske istrage tek trebaju - saslušati.

Snimka policijske akcije privođenja u Osijeku - šokirala je, ali i podijelila Hrvatsku.
66-godišnjakinju, koja je prešla preko crvenog i oglušila se na zapovijed, policajac je srušio na tlo i vezao lisicama. Dio javnosti osudio je brutalnost, dio smatra da se zakon mora poštovati. Ispričali su joj se, ministar je platio kaznu nakon što je policija utvrdila - da je sve bilo opravdano.

Stradali u stravičnoj nesreći

Krenuli su iz Hercegovine, gdje studiraju, u Slavoniju. Kući za Božić. Nedaleko od Mostara, vozač je izgubio nadzor nad automobilom - sletjeli su u Neretvu. Četvorica studenata stradala su u stravičnoj nesreći, jedan se spasio.

Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću - opet će se suditi za zločine nad Hrvatima i Bošnjacima. Poništena je oslobađajuća haška presuda nekadašnjim obavještajcima Miloševićeva režima. Oni niječu - krivnju.

Premršavim manekenkama - Francuska je odlučila zabraniti izlazak na modnu pistu. Da nemaju manjak kilograma - morat će dokazati i pismeno. A onom tko ih angažira prijeti novčana ili zatvorska kazna.

Pravi smisao blagdanskog darivanja - prepoznala su ova djeca koja su odlučila darovati kosu.
Nesebično su odrezale dio svoje kose i donirale ju za izradu vlasulja oboljelima od teških bolesti. Onima, kojima je pomoć najpotrebnija. Ima li ljepše božićne geste?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene